AGULLANA.png

Carta de Serveis

ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r i 2n ESO
TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
OBJECTIUS : Observar els estereotips que ens acompanyen a l'hora de plantejar un relat protagonitzat per un noi o una noia. Prendre consciència de les idees pre-concebudes i prejudicis que tenim. Desenvolupar la capacitat de l'alumnat d'elaborar relats imaginatius que trenquin els tòpis arrelats a nivell social.
DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Els mitjans de comunicació, la literatura, el cinema... ens transmeten sovint i sense que ens n'adonem, un seguit de valors i formes de vida associats al gènere del personatge que hi apareix. Elles acostumen a ser somiadores i a tenir aspiracions a les que solen acabar renunciant quan troben l'amor. Ells, acostumen a presentar-se com personatges immadurs i despreocupats que aprenen de l'amor d'elles. A les dones les mou el desig de la maternitat i la necessitat de seguretat , als homes, les ganes d'aventura i la por al compromís. Però podem imaginar la vida dels personatges més enllà de les expectatives associades als rols de gènere? 
Es divideix l'alumnat amb dos grups, de nois i noies barrejats. Es planteja a cada grup la història del naixement d'un dels dos personatges, en Joan i la Paula, que tenen el mateix orígen social, el mateix tipus de família i han nascut en el mateix moment històric. Cada grup haurà de construir el relat de vida de cada un d'aquests personatges i després es posaran les històries en comú per tal de veure, com a partir d'una mateixa situació, els personatges han fet trajectòries diferents, condicionades per el seu gènere. S'analitzarà què ha portat a plantejar les vides del Joan i la Paula d'una o altra manera.
DURACIÓ: 1:30 hores.
CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
ORGANItZA: Igualtat Creativa
OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
COST: 75 €+ 0.35 €/Km de desplaçament
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.