caenfrdees
ALBANYA.png

Carta de Serveis

A l'Estat espanyol s'ha declarat l'estat d'alarma des del 15 de març de 2020, la qual cosa implica l’aplicació de mesures que afecten directament les persones consumidores.

A continuació es detalla l’afectació d’aquesta situació d’alarma als diferents contractes que fem els consumidors en el nostre dia a dia, i quines són les mesures previstes en el cas que aquests contractes no es puguin dur a terme en aquests moments.

Des de l’Agència Catalana del Consum demanem que es faci un consum responsable i solidari i recomanem planificar les compres, comprar només el necessari i no acumular productes.

També recomanem que, tot i tenir el dret a recuperar els diners pel serveis no prestats, tinguem en compte que aquesta situació afecta també a moltes empreses que en aquests moments de crisi estan patint una manca de liquiditat. En aquests casos, la nostra solidaritat com a consumidors pot consistir a acceptar alternatives raonables, com ara la prestació del servei amb posterioritat o bé l’oferiment de descomptes futurs, en lloc de la devolució dels diners.

 

Mesures extraordinàries de suport a les famílies i les empreses

 

En darrer lloc, us demanem que us informeu només a través de fonts oficials i seguiu les recomanacions de les autoritats.

 

Més informació des del punt de vista sanitari a:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.