ALBANYA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Exposició energiaDurant els mesos de juliol i agost, l'Agència Comarcal de l'Energia (ACE) organitza uns tallers d'una hora i mitja de durada perquè la ciutadania conegui de primera mà com han d'interpretar la nova factura elèctrica amb l'objectiu de disminuir els consums energètics i els costos econòmics de les llars de l'Alt Empordà.

S'han programat, en una primera fase, una quinzena de tallers. Els primers s'han desenvolupat a Sant Llorenç de la Muga, Masarac, Espolla, Avinyonet de Puigventós, Masarac, Vilanant, Pau i Cistella. Al llarg d'aquest mes d'agost -entre parèntesi hi ha les dates- s'han previst els següents: Biure (12), l'Armentera (13), Pontós (18), Palau de Santa Eulàlia (19), Sant Climent Sescebes (20), Agullana (27) i, finalment, la Jonquera, en aquest cas per al 9 de setembre.

L’ACE de l’Alt Empordà és un organisme públic integrat a l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal que té com a objectiu fomentar i coordinador accions per assolir una millora en l’eficiència energètica del territori i facilitar l’ús de les energies renovables a la comarca.

ATRAPA L'ENERGIA

Paral·lelament als tallers, l'ACE està fent rodar de forma itinerant l'exposició “Atrapa l'energia” (a la foto), una mostra sobre l'estalvi energètic que pretén informar la ciutadania sobre com els distribueixen els consums energètics a les llars i quines accions es poden portar a terme per disminuir-los.

Fins ara l'exposició s'ha exhibit a l'Armentera, Sant Llorenç de la Muga i Avinyonet de Puigventós. Actualment -fins al 10 d'agost- es pot veure a Pau i a continuació es mostrarà a Biure (de l'11 al 17 d'agost) i a Palau de Santa Eulàlia (del 18 al 24 d'agost). L'exposició consta de 10 roll-ups i d'una activitat interactiva pel visitant on hi trobarà una bola de plasma com a eina per visualitzar l'energia.

Concretament, les temàtiques que tracta l'exposició són les següents:

- El sistema elèctric espanyol: generació, transport, distribució i comercialització de l'energia.

- Com es distribueixen els consums energètics en un habitatge tipus: els principals consumidors de l'energia domèstica.

- L'aïllament tèrmic en un habitatge: quines accions podem fer per disminuir les pèrdues de calor.

- La il·luminació: quin percentatge d'energia consumim en il·luminació i què poder fer per reduir el consum, tipologia de bombetes.

- Els electrodomèstics: l'etiquetatge energètic i alguns consells per disminuir el consum.

- El sistema de calefacció: quines són les diferents parts del sistema i què hem de tenir en compte perquè sigui el més eficient possible.

- El sistema d'aigua calenta sanitària (ACS): l'estalvi d'aigua és també estalvi energètic, quina importància tenen les plaques solars tèrmiques en el sistema ACS.

- La mobilitat sostenible: consells per realitzar una conducció eficient del cotxe i quins són els avantatges de la mobilitat sostenible.

- La factura elèctrica: com entendre la factura elèctrica quins són els principals paràmetres.

- Bones pràctiques per reduir el consum energètic a la llar sense inversió econòmica.

L'exposició és itinerant i per això tots els ajuntaments de la comarca i altres entitats o associacions interessades de l'Alt Empordà poden sol·licitar-la gratuïtament a l'àrea de Medi Ambient del Consell.

8 d'agost de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.