GARRIGAS.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Logo Agència Comarcal de l'EnergiaDes del mes de juliol i fins ara, l'Agència Comarcal de l'Energia (ACE) ha organitzat uns tallers d'una hora i mitja de durada perquè la ciutadania conegui de primera mà com han d'interpretar la nova factura elèctrica amb l'objectiu de disminuir els consums energètics i els costos econòmics de les llars de l'Alt Empordà.

Es van programar, en una primera fase, un total de 17 tallers, el darrer dels quals se celebrarà en el marc de l'Ecofira de Navata, el proper diumenge dia 16 de novembre (12.30 h). Els altres tallers s'han celebrat a Sant Llorenç de la Muga, Vilarnadal, Espolla, Avinyonet de Puigventós, Ventalló, Masarac, Vilanant, Pau, Cistella, Biure, l'Armentera, Pontós, Sant Climent Sescebes, Agullana, la Jonquera i el Far d'Empordà.

En total s'han registrat 203 participants en les 16 xerrades realitzades fins ara. A tots els participants, un cop acabat el taller, se'ls va lliurar una petita enquesta amb l'objectiu de fer-ne una valoració. En general tant els continguts com els objectius i l'horari i la durada de la sessió han estat valorats de forma positiva.

Majoritàriament, els enquestats consideren interessant tornar a fer un taller similar l'any vinent per explicar els possibles canvis en la facturació elèctrica. També s'ha demanat fer un taller específic sobre l'estalvi energètic a la llar. Els participants veuen interessant el contacte directe amb un tècnics comarcal de l'Agència d'Energia per resoldre dubtes sobre la temàtica energètica, ja que la descriuen com a molt tècnica, específica i canviant. Finalment, les tarifes en discriminació horària, el bo social i el canvi de potència són les principals qüestions que van interessar als participants en els tallers.

L’ACE de l’Alt Empordà és un organisme públic integrat a l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal que té com a objectiu fomentar i coordinador accions per assolir una millora en l’eficiència energètica del territori i facilitar l’ús de les energies renovables a la comarca.

 

EXPOSICIÓ “ATRAPA L'ENERGIA”

Paral·lelament als tallers, l'ACE ha fet rodar de forma itinerant l'exposició “Atrapa l'energia”, una mostra sobre l'estalvi energètic que pretén informar la ciutadania sobre com els distribueixen els consums energètics a les llars i quines accions es poden portar a terme per disminuir-los. L'exposició consta de 10 roll-ups i d'una activitat interactiva pel visitant on hi trobarà una bola de plasma com a eina per visualitzar l'energia. L'exposició és itinerant i per això tots els ajuntaments de la comarca i altres entitats o associacions interessades de l'Alt Empordà poden sol·licitar-la gratuïtament a l'àrea de Medi Ambient del Consell. 

13 de novembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.