AGULLANA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Visita grup Leader LituàniaLa setmana passada ADRI-NOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral – Zona Nord- oriental de Catalunya), l'entitat pública que gestiona els ajuts Leader a la comarca, va rebre a la seu del Consell de l'Alt Empordà un grup de 15 representants de l'administració pública del grup de desenvolupament rural de Lituània (grup d'acció local Vilnius) interessats en conèixer les polítiques de promoció que es porten a terme en les zones rurals.

Des d’ADRINOC se'ls va transmetre la filosofia de tendir cap a un territori sostenible i es van explicar les accions que es porten amb les empreses beneficiàries dels ajuts Leader. També es van comentar els projectes de cooperació que es porten a terme en altres territoris a nivell català i estatal, com per exemple el projecte Gustum, que té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori, en sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.

D'altra banda, representants tècnics del grup de desenvolupament rural búlgar Lag Dobrichka es van reunir aquest dijous al Consell Comarcal de l'Alt Empordà amb l’equip tècnic de l'associació per tal de conèixer la metodologia dels ajuts Leader a Catalunya. La reunió també va servir per presentar l’estratègia de desenvolupament sostenible que persegueix ADRI-NOC que es basa en la implantació d’una Marca de Qualitat Territorial i la promoció de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) gràcies a la utilització del Codi de Gestió Sostenible (CGS), elements claus per donar un valor afegir a la territorialitat i al desenvolupament local.

Pel que fa a la metodologia dels ajuts Leader a Catalunya, es va destacar la implantació de la metodologia del projecte Gestió Sostenible Rural, que comparteixen els 13 Grups d’Acció Local de Catalunya, i que permet un acompanyament personalitzat a les empreses. Se'ls va informar que a través dels plans de millora, complementaris als ajuts Leader, les empreses reben una diagnosi de la seva gestió, i a partir d’aquí els tècnics dels grups Leader els proposen un pla d’accions temporalitzat que inclou propostes per millorar la seva competitivat econòmica, per mitigar els seus impactes ambientals o per a satisfer els interessos dels seus principals grups d’interès: clients, treballadors, proveïdors, etc.

5 de desembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.