PALAUDE.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Reunió programa Leader a VentallóEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha preseleccionat als 11 GAL (Grup d’Acció Local) que han de treballar per aplicar el programa Leader durant el nou període de programació 2014-2020. ADRI-NOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya), que inclou 39 municipis rurals de l'Alt Empordà, ha estat un d’aquests grups seleccionats.

Per aquest motiu, en les darreres setmanes i promogudes pel Consell Comarcal, s’han portat a terme reunions arreu del territori amb els alcaldes de la zona per tal de començar a treballar per definir el funcionament dels nous ajuts Leader i per marcar l’estratègia que com a grup es vol seguir en el període de programació 2014-2020. Les reunions territorials s'han dut a terme a Ventalló (a la foto), Navata i Vilajuïga.

L'objectiu principal dels ajuts Leader és fomentar la diversificació de les economies rurals i incentivar el teixit econòmic d’aquestes zones. Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Fent balanç del què ha significat el Leader a Catalunya en el període de programació 2007-2013, s'ha arribat als 1.480 expedients aprovats, que equivalen a una inversió generada de 172,36 M€, amb una subvenció de 54,53 M€, i a assolit la xifra de 868 llocs de treball creats i a 3.750 de consolidats. Les dades de l'Alt Empordà són de 37 expedients subvencionats equivalents a una inversió generada de 4,1 M€, i un total d'1,3 M€ d’ajut.

Entre les novetats del nou període, cal destacar el fet que el DAAM preveu incrementar la dotació pressupostària destinada als projectes de cooperació Leader, projectes que incideixen directament en el desenvolupament de l’estratègia dels grups i que fomenten la participació dels agents públics i privats de cada territori.

D’altra banda, en aquest nou període també es preveu desenvolupar una nova mesura de projectes propis de cada GAL, projectes en els quals podran participar directament els agents socioeconòmics del territori, creant sinergies entre ells i permetent així el desenvolupament de l’estratègia diferenciada de cada grup.

Els 39 municipis que des del passat mes de desembre, moment en el qual es va procedir a la seva ampliació, integren la zona Leader de l’Alt Empordà són els següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, la Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.

7 de maig de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.