GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Cap de CreusEl Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha presentat al departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat un ambiciós pla per al foment del valor turístic dels espais naturals protegits que hi ha a la comarca i que té com a objectiu potenciar el turisme actiu i sostenible. Es tracta d'un total de deu actuacions que suposen una inversió total de 635.349,53 euros i que afecten una trentena de municipis. L'ajuda que es demana és de 312.674,77 euros procedent dels fons destinats als Plans de foment del turisme corresponents als exercicis del 2016 i 2017.

La petició es va enviar el passat mes d'abril i s'acompanya dels convenis signats entre el Consell i els ajuntaments del Port de la Selva, Llançà, Portbou, Peralada, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i el Consorci dels Aspres. A més d'aquests consistoris, algunes de les actuacions del pla també es realitzaran als municipis d'Agullana, Boadella, Cabanelles, Cabanes, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Figueres, la Jonquera, l'Armentera, l'Escala, Lladó, Masarac, Mollet de Peralada, Roses, Sant Climent de Sescebes, Terrades, Ventalló, Viladamat i Vila-sacra.

La iniciativa ha rebut el suport dels responsables del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Parc Natural del Cap de Creus, Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, Associació de Turisme Rural de Girona, Associació Empordà Turisme i Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador. Tots aquests organismes i associacions també ha expressat per carta la seva intenció de col·laborar conjuntament amb el Consell Comarcal en el desenvolupament dels projectes.

ELS OBJECTIUS DEL PLA

El Pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i de l'ocupació a l'Alt Empordà, elaborat i presentat entre els anys 2013 i 1014, va incloure un Pla d'acció sectorial en l'àmbit del desenvolupament turístic. Aquest pla fixava que les actuacions a realitzar en el futur a la comarca havien d'anar adreçades a tres línies estratègiques: aposta per la sostenibilitat, diversificació del producte i segmentació de mercats i cooperació i treball en xarxa.

La idea que es persegueix des d’aleshores és treballar conjuntament tota la comarca per tal de dotar-la de recursos i infraestructures que proporcionin un impuls als turisme sostenible, accessible, responsable i de qualitat alhora que fomenti la protecció preservació, recuperació i millora dels recursos turístics actuals. Un treball conjunt entre ajuntaments i entitats locals de la comarca i el sector privat ha fet possible el projecte “Foment del valor turístic dels espais naturals protegits de l'Alt Empordà, potenciant el turisme actiu i sostenible”, que s'acaba de presentar a la Generalitat per a la seva inclusió en els Plans de foment territorial del turisme.

Les actuacions que es presenten en aquesta convocatòria de subvenció passen per potenciar la implantació d’un programa integral de mobilitat sostenible, basat en la connexió de les grans xarxes a peu, unificar tota la xarxa de senders Itinerànnia i donar-li nous usos i, finalment, millorar la mobilitat interna dels destins turístics. La viabilitat econòmica dels projectes ve justificada per criteris de sostenibilitat mediambiental perquè fomentar el senderisme i el ciclisme contribueixen a reduir la contaminació. Es promou la diversificació i desestacionalització de l’oferta turística, després de constatar-se la demanda del turisme actiu. Finalment, el projecte també es justifica per l’eliminació de barreres arquitectòniques.

LES ACTUACIONS PRESENTADES

-Creació de la ruta dels Aspres i l’Albera (6.244,08 euros)

-Construcció del pas per a vianants al GR-92 , al GR-11 i al sender d’Itinerànnia al Port de la Selva (138.205,70 euros).

-Condicionament de les mesures de seguretat i millora de l’accessibilitat del camí de ronda de la Gola a la Farella, a Llançà (278.578,01 euros).

-Proposta de senyalització dels itineraris “Cales i camins de ronda” a la xarxa de senders Itinerànnia (2.214,42 euros).

-Millora de l’accés i la senyalització dels recursos turístics a Peralada. Creació d’un punt d’informació turística (18.000 euros).

-Unificació de les rutes i els itineraris naturals de Peralada (6.000 euros).

-Senyalització dels recursos turístics de Portbou (24.321,68 euros).

-Adequació de rutes cicloturístiques a la xarxa Itinerània i millora de la senyalització del GR-2 (49.976,01 euros).

-Adequació, renovació, ampliació i connexió de la xarxa de senders i carrils bici d’Empuriabrava (45.976,01 euros).

-Execució d’un tram del vial ciclista des de Sant Pere Pescador a Sant Martí d’Empúries (55.789,29 euros).

La xifra entre parèntesi representa el pressupost total. La subvenció demanada a la Generalitat és del 50%. La resta serà finançada per una aportació municipal o de les entitats supramunicipals (Consorci dels Aspres i Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

18 de maig de 2015 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.