NAVATA.png

Carta de Serveis

Logo Institut d'Estudis EmpordanesosL'últim fons documental que ha inventariat l'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha estat el de l'Institut d'Estudis Empordanesos (IEE) i inclou des de les actes de l'entitat, des de la seva creació l'any 1956 fins a l'actualitat, passant pels primers estatuts, imatges i altres documents d'interès que permeten fer un seguiment històric de l'entitat. El fons inventariat ja es pot consultar a través de l'aplicatiu “Arxius en línia” on es dipositen tots els documents digitalitzats des de l'ACAE.

L'IEE és una associació cultural que té com a finalitat principal la investigació històrica, antropològica, arqueològica, artística, així com la promoció de la cultura i la col·laboració en la salvaguarda del patrimoni natural, històric, artístic i científic de l'Alt Empordà. Va ser fundada l'any 1956 amb una primera junta formada per Frederic Marès Deulovol, com a president,; Eduard Rodeja Galter, vicepresident; Ramon Guardiola Rovira com a secretari; Xavier Dalfó Hors, tresorer, i el pintor Ramon Reig Corominas que va ser un dels vocals, entre altres.

Els primers estatuts es van aprovar l'any 1957, els quals foren modificats el 1970 i el 1987. L'entitat es va adherir al Patronat Francesc Eiximenis de Diputació de Girona el 1963. L'IEE publica uns “Annals” de contingut divers, els quals contenen un dossier amb uns quants articles dedicats a un tema determinat. Aquesta publicació, amb més de 15.000 pàgines, es pot consultar lliurement a www.raco.cat. A part disposa d'altres col·leccions monogràfiques i de biografies. L'adreça de la pàgina web de l'entitat és www.iee.cat i també disposa de compte de Facebook. L'entitat té actualment uns 400 associats.

25 de juny de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.