GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Conveni Fisersa-Consell ComarcalEls ajuntaments de Figueres i Vilafant i el Consell Comarcal han signat aquest migdia, a la seu de Fisersa, una declaració d'intencions que té com a objectiu impulsar en un futur immediat la prestació dels serveis públics de proveïment d'aigües, clavegueram, sanejament i depuració d'aigües, a través de la societat privada plurimunicipal Figueres de Serveis SA, a tot l'àmbit de l'Alt Empordà.

Les tres institucions consideren que l'opció més adequada i viable per a la formalització d'aquestes prestacions és concretar-la a través de Fisersa, una empresa de serveis creada l'any 1986, que actualment és una societat privada plurimunicipal, el capital social de la qual pertany íntegrament als ajuntament de Figueres i de Vilafant i que disposa del personal i dels mitjans materials i tècnics necessaris per a executar aquests serveis.

El protocol l'han signat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, en presència del conseller-delegat de Fisersa, Manel Toro, i del gerent, Lluís Martínez.

En funció d'aquest principi d'acord, els ajuntaments de Figueres i Vilafant es comprometen a realitzat les modificacions estatutàries de Fisersa que permetin la incorporació del Consell Comarcal a l'empresa pública, disposant de dos membres a la Junta General d'accionistes i d'un membre al Consell d'Administració. Aquesta modificació dels estatuts implica que Fisersa sigui considerada com un servei tècnic del Consell Comarcal per a la prestació dels serveis públics de proveïment d'aigües, clavegueram, sanejament i depuració d'aigües.

Un cop aquest protocol d'intencions sigui assumit per les tres institucions, amb la signatura del conveni corresponent i aprovat pels respectius plenaris, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà participarà en el capital social de Fisersa mitjançant l'emissió i posada en circulació de tres noves accions per un valor nominal de 601,01 euros cadascuna d'elles.

En la declaració, els dos ajuntaments i la institució comarcal també expressen la seva voluntat d'estudiar, a partir d'ara, la possibilitat d'estendre a altres àmbits un model de gestió pública i compartida de serveis que millori l'eficàcia i estalviï costos a les administracions i de forma molt especial als ajuntaments amb menys recursos econòmics i possibilitats de gestió.

13 de novembre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.