GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Mapa del territori LeaderEl projecte BM-Rural, promogut per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura juntament amb 5 Grups Leader més, entre ells ADRINOC, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, és un dels 49 projectes de tot l’Estat seleccionat dins de la convocatòria de Projectes Clima 2016 del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Els Projectes Clima, promoguts a través del Fons de Carboni per una Economia Sostenible, estan concebuts per a marcar un camí de transformació del sistema productiu de l’Estat cap a un model baix en carboni. El Fons de Carboni per una Economia Sostenible, pertanyent al MAGRAMA, és un instrument de finançament climàtic que es concep amb l’objectiu de reorientar l’activitat econòmica cap a models baixos en carboni al mateix temps que es contribueix al compliment dels objectius internacionals assumits per Espanya en matèria de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Fins el proper 25 d’abril, les empreses i particulars del territori ADRINOC interessats en substituir la seva caldera de gasoil o gas natural per una caldera que funcioni amb biomassa, podran acollir-se al Projecte BM-Rural. Així, des del projecte BM-Rural es vol estimular la instal·lació de calderes de biomassa al territori, tant en el sector públic com en el sector privat. És per això que aquesta iniciativa implicarà que qualsevol particular o empresa, privada o pública, d’aquests territoris rurals que vulgui instal·lar una caldera de biomassa percebi 9,70 euros per tona de carboni que hagi deixat d’emetre.

A més, la participació en aquest projecte comporta el compromís, per part dels ens coordinadors, de fer un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins el 31 de desembre de 2020 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa, aconseguint així un major control de l’emissió de gasos a l’atmosfera.

En el Projecte BM-Rural d’enguany hi participen un total de 266 municipis de 16 comarques de Catalunya. Gràcies a la posada en marxa d’aquest pla, els experts estimen que a Catalunya l’any 2020 s’haurà reduït l’emissió de CO2 en 42.651,50 tones, reducció que suposarà una repercussió econòmica positiva de 302.826,36 euros.

Per inscriure's al Projecte BM-Rural cal posar-se en contacte amb el grup Leader ADRINOC (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 972 27 16 00 / 972 50 30 88 (ext.191)) per poder rebre informació dels passos a seguir.

Un total de 39 municipis de l’Alt Empordà es poden beneficiar d'aquesta ajuda. La relació és la següent: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür. 

7 d'abril de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.