BASCARA.png

Carta de Serveis

Cartell Fem OcupacióEn el marc del Programa de Garantia Juvenil a l'Alt Empordà, el Consell Comarcal i els ajuntaments de Figueres, Castelló d'Empúries i Roses han endegat el projecte “Fem Ocupació per Joves”, que combina treball i formació a l'incloure un contracte de treball de sis mesos i una formació de 150 hores relacionada amb la feina. Es beneficiaran d'aquesta acció un total de 20 joves, 13 dels quals són de Figueres, cinc de Roses i dos de Castelló d'Empúries.

És un programa innovador ja que promou afavorir la inserció laboral de les persones joves i al mateix temps atendre les necessitats reals de les empreses. El programa inclou, en concret, les actuacions següents: experiència professional mitjançant contracte laboral mínim de 6 mesos, formació adaptada al lloc de treball simultània amb el contracte i tutoria i acompanyament en el procés.

El programa té una durada de 15 mesos i s’emmarca dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014-2020. S'adreça a joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur inscrits a l’Oficina de Treball i en el Registre d’Informació de la Garantia Juvenil, amb títol d’ESO o homologació equivalent, de Batxillerat o de Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Pel que fa a les empreses o entitats que contractin persones joves a temps complet o parcial, sis mesos o més, amb subvenció equivalent al SMI, disposaran de joves amb una formació especialitzada en el seu sector i d’un ajut econòmic per a la seva contractació. El SOC subvenciona els contractes de treball i són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstes per a cadascuna de les modalitats contractuals.

DESENVOLUPAMENT DEL PROGRAMA

Des dels serveis d'ocupació i de promoció econòmica s'ha fet prospecció durant un mes i mig per tal de detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, en aquests moments es disposa de 18 demandes d'empresa i es treballa en la difusió a joves per tal de trobar candidats amb les competències mínimes que requereixen les empreses.

Seguidament es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar i es despleguen les accions d’orientació, tutoria i acompanyament en la inserció. Aquesta formació podrà ser presencial o semipresencial. Es farà simultàniament al contracte de treball. Si es fa abans, caldrà signar un compromís formal de contractació posterior.

El personal contractat per al programa i els equips de joventut i dels serveis d'ocupació municipals col·laboraran en la cerca de les persones joves en situació d’atur més adequades al perfil demanat per les empreses per oferir-les l’oportunitat de formar-se i obtenir una acreditació de la seva qualificació mentre desenvolupen un treball remunerat mitjançant un contracte laboral. 

19 d'abril de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.