GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Reunió departament InteriorEl departament d'Interior de la Generalitat va presentar ahir, en una reunió celebrada a la sala d'actes del Consell Comarcal, el Pla d'actuacions elaborat des de la Direcció general d'Administració de la Seguretat i la Direcció general de la Policia, per a la seva aplicació en les activitats de caràcter extraordinari que es desenvolupin en un municipi, relacionades amb el lleure i els espectacles.

A la sessió hi van assistir una cinquantena d'alcaldes, regidors, tècnics o personal municipal vinculats a aquesta matèria i procedents d'una quarantena municipis de l'Alt Empordà. El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, va donar la benvinguda als assistents i tot seguit el director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, va presentar els aspectes més rellevants de la normativa, juntament amb tècnics del seu departament i dels Mossos d'Esquadra.

Aquest pla té com a finalitat coordinar les actuacions de les diferents administracions públiques que intervenen en activitats com espectacles públics i recreatius i facilitar la informació necessària per tal que es puguin realitzar dins d'un marc de plena seguretat.

En aquest sentit, es va explicar als assistents què es considera una activitat extraordinària per a un municipi (és a dir festes majors, revetlles, concerts, etc.), quins són els òrgans competents per autoritzar-los (Ajuntament, Generalitat), quina és la responsabilitat de l'administració, les pautes inspectores dels cossos policials, les mesures de seguretat en prevenció d'emergències, limitacions d'edat, dispensa d'alcohol, dret d'admissió, horaris d'inici i acabament i requisits legals, entre altres.

Albert Ballesta va explicar que “hem organitzat aquesta trobada per explicar de primera mà una normativa que a vegades es fa complicada d'aplicar o de conèixer en la seva totalitat. Hem aclarit diversos dubtes i, sobretot, hem facilitat als municipis de l'Alt Empordà la informació necessària per tal que aquestes activitats es puguin realitzar dins d'un marc de plena seguretat, que és el nostre principal objectiu”. 

26 de maig de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.