ORDIS.png

Carta de Serveis

cartell exposicióLa sala de consulta de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà acull durant tot el mes de juny, dins dels actes de la Setmana Internacional d’Arxius, una exposició itinerant que mostra en nou plafons, i en clau divulgativa, les vivències de Francesc Verdaguer Bosch, pagès de Llançà, durant els els anys posteriors a la Guerra de Successió i la caiguda de Barcelona l’any 1714, i la dominació borbònica amb la presència militar, els nous ajuntaments de regidors, la imposició del cadastre i altres impostos com l’estanc de la sal, el tabac i el paper segellat i els efectes del tancament de la frontera amb França per la pesta de Marsella.

L’exposició va ser produïda per l’Arxiu Municipal de Llançà i va acompanyada de l’edició que el doctor en història, Pere Gifre Ribas, va fer sobre un dietari original i inèdit del pagès llançanenc, Francesc Verdaguer Bosch, dels anys 1719-1720, que es trobava en propietat de la família Vila Baró de Llança. El manuscrit era inclòs dins d’un llibre de comptes que feien servir els pagesos de l’època per portar la seva comptabilitat domèstica i que dóna fer de com era el dia a dia a un petit municipi altempordanès durant aquest període tan convuls.  

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.