ALBANYA.png

Carta de Serveis

Pergamins can FarasL’Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha iniciat les tasques de neteja, planxat, digitalització i catalogació dels aproximadament 350 pergamins del patrimoni de can Faras, de Romanyà d’Empordà, un nucli situat al terme municipal de Pontós. Es tracta de documentació, tota ella en en suport pergamí, que abasta des de principis del segle XIV fins al segle XVII.

Segons ha explicat l'arxivera comarcal, Erika Serna, “el patrimoni de can Faras és el típic fons compost pels documents que acrediten els drets, l'administració i la gestió d'un patrimoni rural, al costat de documentació personal i familiar. Estem procedint al tractament i la neteja de tot el conjunt, però de manera progressiva, fins l'acabament que calculem tardarà més d'un any. La primera cinquantena de pergamins ja són consultables i visualitzables al cercador de fons i documents de la XAC”.

L’edifici de la família Faras es troba inclòs dins de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, ja que destaca una de les façanes laterals amb petites obertures com a finestres, però sobretot una torre adossada amb un arc de mig punt on encara es conserva una roda que feia girar el mecanisme d’un trull d’oli. A la part alta de la torre hi ha uns merlets triangulars. També destaca una galeria amb tres voltes en arc de mig punt.

15 de juliol de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.