GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Signants conveniEl president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, han presentat aquest dijous el conveni de col·laboració entre les dues institucions i sis associacions professionals per tal d'impulsar la promoció dels productes alimentaris i la gastronomia de l'Empordà de forma conjunta.

Les entitats que han signat el conveni, a través dels seus presidents, són la Cuina de l'Empordanet, la Cuina del Vent, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà, la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà, la IGP (Indicació Geogràfica Protegia) Poma de Girona i l'associació Alt Empordà Turisme, juntament amb els dos consells comarcals com a representants de la Marca de Garantia Productes de l'Empordà.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, ha recordat que “un dels nostres objectius de mandat és promoure l'activitat econòmica. El conveni que signem avui va en aquesta línia, perquè és una aposta clara pel producte local i la seva promoció conjunta en l'àmbit de l'hostaleria i el turisme, dos sectors transcendentals de la nostra estructura econòmica. Apostem pel producte de proximitat, de quilòmetre zero, però també per un producte de qualitat. Posant en valor els nostres productes primaris, defensem l'economia del territori i ajudem a seguir desestacionalitzant la temporada turística”.

Les vuit entitats signants del conveni han acordat treballar conjuntament per tal de promocionar i difondre la gastronomia de tot l'Empordà, a partir d'un pla de treball que inicialment suposa que els col·lectius Cuina del Vent i Cuina de l'Empordanet treballaran amb els productes de la marca de garantia Productes de l'Empordà, els vins de la Denominació d'Origen Empordà, l'oli de la Denominació d'Origen Protegida Oli de l'Empordà i les pomes de la IGP Poma de Girona. Els restaurants indicaran que treballen amb aquest productes mitjançant un adhesiu situat a la porta de cada establiment.

A través de les respectives pàgines web, els dos col·lectius gastronòmics incorporaran un apartat específic amb informació de tots els productes agroalimentaris que s'incorporen en aquesta iniciativa. Els dos consells comarcals i les altres associacions professionals també es promocionaran conjuntament en aquest àmbit i difondran conjuntament les activitats que realitzin, especialment aquelles que estiguin dedicades als productes de la marca de garantia. Un cop l'any, com a mínim, es realitzarà una acció conjunta de promoció d'aquests productes, juntament amb el vi i l'oli de la DO així com les pomes de la IGP.

La marca de garantia Productes de l'Empordà va ser atorgada el mes de setembre de l'any 2003 i garanteix que tots els productes adherits siguin produïts o elaborats, transformats i envasats a l'Empordà i seguint uns mètodes tradicionals. Aquests productors han de passar periòdicament els controls d'un laboratori alimentari que en certifica la qualitat en les diferents fases. Els productes adherits són, actualment, els següents: arròs de Pals, botifarra dolça, brunyols de l'Empordà, ceba de Figueres, poma de relleno de Vilabertran, recuit, recuit de drap i la gamba de Palamós.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, que va cloure l'acte després de la intervenció dels representants de les associacions signants, va remarcar “la importància d'un acord d'aquestes característiques perquè va en la línia de promocionar-nos com un sol territori, a través del valor prèmium que representa la marca Empordà”. 

27 d'octubre de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.