GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Premsa comarcal digitalitzadaL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha fet, novament, una important càrrega de pàgines de premsa comarcal digitalitzades a la plataforma XAC Premsa. Aquesta documentació s'ofereix als investigadors i als usuaris en general amb l'objectiu de complementar i ampliar la informació relacionada amb la vida social, econòmica, política i cultural de Figueres i comarca.

En concret, en aquests moments, ja es poden consultar prop de 40.000 fitxes que corresponent a 142 capçaleres diferents. Es tracta de publicacions que van des de finals del segle XIX fins a anys molt recents. Entre altres, aquest fitxer permet consultar centenars de publicacions editades amb els pas dels anys als diversos municipis de la comarca. Des de l'ACAE es continua treballant en aquest tema per poder complementar aquest arxiu digital que s'afegeix a les més de 100.000 pàgines de premsa comarcal que estan digitalitzades per la biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Aquest projecte permet que qualsevol ciutadà pugui consultar, mitjançant una pàgina web, els exemplars de nombroses revistes i publicacions. És un portal d’accés obert que possibilita la consulta a text complet i la reproducció digital amb accés a cerques booleanes, la reproducció d’una pàgina o de l’exemplar sencer, amb la possibilitat de guardar o imprimir una pàgina o tot l’exemplar. El programa permet fer-ne tot tipus de cerques simples i avançades a una publicació determinada o a totes les publicacions, amb la possibilitat de reproducció digital.

L’adreça d’accés directe és http://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/#top.  

11 de novembre de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.