MOLLET.png

Carta de Serveis

Acte inauguralLa sala d’exposicions del Consell Comarcal de l'Alt Empordà acull fins al 30 de novembre l'exposició “100 anys de Ressorgiment”, produïda per l'Ajuntament del Port de la Selva i que posa en valor la revista en català publicada a l'exili que més durada va tenir. Entre els seus promotors hi havia Hipòlit Nadal i Mallol, un activista cultural que havia nascut al Port de la Selva. L'exposició es podrà visitar tots els dies laborables durant l’horari d’obertura al públic de les oficines, de 9 a 14 hores, fins al 30 de novembre.

L’agost de 1916 apareixia a Buenos Aires la revista Ressorgiment; fundada per quatre companys: Manuel Cairol, Francesc Colomer, Luis Arias i Hipòlit Nadal i Mallol en el marc del Casal Català de Buenos Aires. Nadal aviat es va quedar com a únic director portant la publicació amb gran rigor. Amb motiu del centenari de Ressorgiment, el Port de la Selva i l’Alt Empordà han volgut retre homenatge una vegada més a Hipòlit Nadal i Mallol, artífex de la publicació. Aquest homenatge s’inicia amb la difusió de l’obra de Nadal i amb la commemoració dels 100 anys de Ressorgiment, mitjançant una exposició. Ressorgiment va aparèixer mensualment, des del 1916 fins el 1972, sense interrupcions i íntegrament en català.

L'acte inaugural va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i Anna Nadal, néta d'Hipòlit Nadal.

23 de novembre de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.