ELFAR.png

Carta de Serveis

Família Trías-BalotL’Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) acaba d'incorporar un petit fons patrimonial format per poc més d’un metre lineal de documentació –ja consultable a Arxius en Línia- composat per diversos plecs de documents corresponents a l'activitat professional de Nicanor Trias com a administrador de patrimonis i procurador, així com una col·lecció impresa de goigs (1747-1986) amb 616 peces.

L'arxivera comarcal, Erika Serna, assenyala que de tot el fons “destaca un magnífic llibre mestre del 1712, amb una bella diligència d'apertura en color, del botiguer de Figueres, Francesc Bosch, i la seva dona, Clara Muní de Roses. També hi ha alguna col·lecció de cromos i estampes antigues. Josep Vancells Marquès, de la Bisbal d'Empordà (1842- Figueres,1916), va estar emparentat amb aquesta nissaga i es conserven nombrosos exemplars de diaris on ell havia publicat poesia o crítiques literàries amb anotacions personals seves”.

La historiadora afegeix que “la nissaga Trias es troba documentada durant el segle XVIII com a sastres durant quatre generacions a Maià de Montcall i Avinyonet de Puigventós. Posteriorment van passar a residir a Terrades. Aquí, Nicanor Trias no continuà la tradició familiar i estudià dret i es casà amb Maria Balot Vila, de Peralada, on passaren a residir. Va fer d'administrador del marquès de Camps. Maria Balot era neboda de la dona de Josep Vancells de la Bisbal”. 

16 de novembre de 2016

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.