ORDIS.png

Carta de Serveis

mapa leaderLa setmana passada es va tancar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut del programa Leader en la convocatòria 2016bis. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estan adreçats a petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. Els ajuts Leader són gestionats al nostre territori pel grup d’acció local ADRINOC, que engloba 75 municipis de les comarques de l’Alt Empordà -n'hi ha 39-, la Garrotxa, Osona, el Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany.

Enguany, la partida pressupostària global d’ADRINOC per donar suport a aquests projectes és de 668.642,24 euros. El grup d’acció local d’aquest àmbit territorial ha fet un balanç molt positiu d’aquesta convocatòria, ja que s’han rebut un total de 40 sol·licituds d’ajut (concretament 12 de l’Alt Empordà), amb projectes d’inversió que superen en el seu conjunt els 10 milions d’euros, molt per sobre de les expectatives previstes inicialment.

Això demostra, a criteri d’ADRINOC, que “ens trobem en un bon moment de dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors s’animen a tirar endavant nous projectes. Ara doncs, arriba la feina de revisió de totes les sol·licituds, per comprovar que totes elles compleixin els requisits. I a partir d’aquí caldrà valorar els projectes, per veure finalment quins d’ells aconsegueixen tenir una valoració suficient per a rebre aquests ajuts”.

Concretament, els municipis de l’Alt Empordà que formen part de l’àmbit d’actuació d’ADRINOC són els següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.

27 de gener de 2017

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.