caenfrdees
CABANES.png

Carta de Serveis

Documentació llibres d'actes la JonqueraL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà ha acabat amb les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d'actes de l'Ajuntament de la Jonquera des del 1828 fins al 1981, encara que els primers anys no presenten una continuïtat. En total, han estat digitalitzades més de 9.000 pàgines que inclouen, bàsicament, els acords presos per la seva Corporació municipal des del segle XIX fins a les acaballes del segle XX.

Segons l'arxivera comarcal, Erika Serna, “la documentació inclou des d'un primer acord on es demana el nomenament de dos comissionats per fixar una delimitació del comú amb unes finques de Jaume Roca, des de la Roca de l'Abaus fins al Puig Roig, datada el 1828, fins a l'avís als propietaris de vehicles abandonats davant del restaurant Molí de Vent de la tardor del 1981”.

Afegeix que “també hem inclòs els padrons d'habitants més antics del 1888 i els corresponents als anys posteriors fins a la Guerra Civil, així com nombroses matrícules industrials, en aquest cas des del 1866, amb la presència de tapers, nombrosos transportistes o recaders, a més de les ocupacions més comunes com flequers, barbers, taverners, fabricants d'espardenyes, fusters, ferrers, entre molts antres. Tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica”.

Serna recorda que “la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur”. Com és habitual, la consulta es podrà fer a través de l'aplicatiu Arxius en Línia.

7 de març de 2017

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn