FORTIA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Presentació Jornada Comarcal d'OcupacióA partir dels objectius fixats en el Pla Estratègic Comarcal de Promoció Econòmica -que es va presentar a finals de 2014-, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i el de Vilafant, van iniciar l'any passat una campanya de sensibilització a la societat en general i a les empreses en particular per afavorir la contractació de persones majors de 45 anys i per difondre els ajuts a la contractació vigents per a aquest col·lectiu.

La campanya, que s'anomena Grans Actius, s'ha proposat fer visible aquesta realitat i promoure una reflexió i revisió dels prejudicis detectats neutralitzant-los amb objectivitat i posant en valor el capital humà de la persona que es troba en la maduresa de la vida. En aquest sentit es destaca que l'índex d'atur majors de 45 anys a la comarca supera el 40 % de total.

Aquesta realitat, que considerem preocupant, és la que ens ha impulsat a fer aquesta campanya”, ha manifestat el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, en l'acte d'obertura de la Jornada Comarcal d'Ocupació que s'ha fet al llarg d'aquest matí a la Sala Municipal de Castelló d'Empúries. La jornada ha aplegat més de 120 participants, a més de vuit empreses interessades en la captació de treballadors i una xifra semblant d'empreses que donaven a conèixer la seva activitat i la possibilitat d'incorporar les persones assistents en la seva borsa de treball.

Roquer ha remarcat que “aquesta jornada pretén, per una banda, posar de relleu el valor de l'experiència en el mercat de treball i per altra, dinamitzar i agilitzar el contacte entre les empreses i possibles candidats per cobrir llocs de treball per a la temporada d'estiu o altres. Aquest intermediació, que al mateix temps implica una agilitat en la recerca i contractació de feina, és un altre dels serveis que les administracions hem ofert en aquesta campanya”.

Durant la presentació, la directora del SOC a Figueres, Glòria Parpal, va remarcar “el valor afegit que representen les persones majors de 45 anys per la seva experiència i coneixement”. Per la seva banda, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güel, va remarcar “aquesta iniciativa innovadora que representa reunir persones majors de 45 anys a la recerca de feina i un conjunt d'empreses interessades en la contractació en un mateix espai i de forma simultània”. En concret, les vuit empreses presents portaven més d'una vintena d'ofertes de treball.

7 d'abril de 2017

La jornada va continuar amb la projecció d'un vídeo que oferia quatre experiències de majors de 45 anys a la recerca de feina, la conferència “Posem en valor l'experiència”, a càrrec e Francesc Gelida, i les entrevistes de feina que han relacionat empresaris i persones majors de 45 anys.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.