CISTELLA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

A partir del mes de juny l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal posarà a disposició de diversos ajuntaments de l'Alt Empordà un total de 200 compostadors, subvencionats per l'Agència Catalana de Residus, per tal d'incrementar en l'àmbit local l'autogestió dels residus de matèria orgànica. L'objectiu d'aquesta actuació és reduir la fracció que pugui arribar al Centre de Tractament de Residus (CTR) un cop entri en funcionament a finals del mateix mes.  Per tal de poder disposar de compostadors subvencionats, els veïns interessats s'han d'inscriure al seu ajuntament. Cal recordar que en aquests moments hi ha més de 1.000 famílies, a tota la comarca, que disposen del sistema de gestió de la matèria orgànica, a partir del compostatge casolà, després que des de l'any 2008 l'àrea de Medi Ambient del Consell va començar a incentivar aquesta pràctica que permet, a tots els usuaris, obtenir un adob de màxima qualitat pel jardí o l'hort i reduir el volum de residus que dipositaven als contenidors.  La posada en marxa de la nova planta de compostatge del CTR obliga els municipis a gestionar la matèria orgànica, ja sigui a través del compostatge casolà, el comunitari o en la pròpia planta. La majoria de municipis de l'Alt Empordà han estat treballant intensament en poder implementar compostadors a les llars, alguns dins de les campanyes ofertes pel Consell Comarcal i altres, com Castelló d'Empúries o Avinyonet de Puigventós, oferint-ho directament des del mateix ajuntament.  Com a dades més rellevants, en aquests moments el municipi que disposa d'un major percentatge de llars amb compostadors és Albanyà (amb més del 35%) mentre que Ventalló i Vilamalla lideren el nombre d'aparells instal·lats en les campanyes del Consell, amb més de 70.A partir del mes de juny l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal posarà a disposició de diversos ajuntaments de l'Alt Empordà un total de 200 compostadors, subvencionats per l'Agència Catalana de Residus, per tal d'incrementar en l'àmbit local l'autogestió dels residus de matèria orgànica. L'objectiu d'aquesta actuació és reduir la fracció que pugui arribar al Centre de Tractament de Residus (CTR) un cop entri en funcionament a finals del mateix mes.

Per tal de poder disposar de compostadors subvencionats, els veïns interessats s'han d'inscriure al seu ajuntament. Cal recordar que en aquests moments hi ha més de 1.000 famílies, a tota la comarca, que disposen del sistema de gestió de la matèria orgànica, a partir del compostatge casolà, després que des de l'any 2008 l'àrea de Medi Ambient del Consell va començar a incentivar aquesta pràctica que permet, a tots els usuaris, obtenir un adob de màxima qualitat pel jardí o l'hort i reduir el volum de residus que dipositaven als contenidors.

La posada en marxa de la nova planta de compostatge del CTR obliga els municipis a gestionar la matèria orgànica, ja sigui a través del compostatge casolà, el comunitari o en la pròpia planta. La majoria de municipis de l'Alt Empordà han estat treballant intensament en poder implementar compostadors a les llars, alguns dins de les campanyes ofertes pel Consell Comarcal i altres, com Castelló d'Empúries o Avinyonet de Puigventós, oferint-ho directament des del mateix ajuntament.

Com a dades més rellevants, en aquests moments el municipi que disposa d'un major percentatge de llars amb compostadors és Albanyà (amb més del 35%) mentre que Ventalló i Vilamalla lideren el nombre d'aparells instal·lats en les campanyes del Consell, amb més de 70.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.