caenfrdees
BORRASSA.png

Carta de Serveis

Ferran Roquer amb la Pajarita AzulEn els darrers dies ha passat pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà la Pararita Azul, en un recorregut simbòlic pels 21 municipis o agrupacions municipals de tota la Península que van rebre un dels guardons inclosos en el programa Pajaritas Azules que promou ASPAPEL. Des de l'Alt Empordà es va agrair aquesta deferència i el fet de ser dipositaris d'aquesta urna simbòlica amb la Pajarita que clourà el seu recorregut, el proper mes d'octubre, al Parlament Europeu.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va ser reconegut el passat mes de gener per l'excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per part de l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL). En concret va rebre dues “Pajaritas Azules” que van ser lliurades al conseller de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, en el transcurs d'un acte celebrat a Madrid amb la presència de la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.

El premi és el resultat de la participació al programa 'Tu Papel 21, Municipios' d'ASPAPEL, amb el qual es reconeix l'excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, la consolidació del cicle sostenible del paper i l'esforç en la millora contínua. L’ens comarcal ha aconseguit 68 punts i s’ha quedat a les portes d’obtenir el màxim, tres “Pajaritas Azules”, que s'atorguen a partir dels 70 punts.

Per participar en aquest programa, que no ha tingut cap cost per al Consell, s’ha facilitat a ASPAPEL tota la informació relativa a la gestió que es realitza amb els residus de paper i cartró, la qual s'avalua a través de diferents indicadors, identificant els punts de millora que progressivament es poden anar corregint. La certificació d'aquest programa permet auditar el servei i obtenir un millor control de la gestió del paper i cartró, el que serveix per augmentar la qualitat i eficàcia del treball que es desenvolupa en aquesta matèria.

Un total de 29 ajuntaments o ens supramunicipals de 12 comunitats autònomes espanyoles rebran aquest any algun dels reconeixements de les “Pajaritas Azules”. Catalunya, Andalusia i Castelló i Lleó encapçalen el rànquing amb més guardons. De Catalunya, a banda del Consell Comarcal, també s'han guardonat els ajuntaments de Barcelona, Lleida i Terrassa

L'avaluació analitza 21 indicadors en total, distribuïts en cinc apartats (recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins al reciclatge final. Cada indicar es valora amb un barem i la puntuació màxima que es pot aconseguir és de 100 punts. L'auditoria és anual i, per tant, les administracions sotmeses a aquest control poden mantenir, increment o perdre aquest reconeixement.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn