PALAUDE.png

Carta de Serveis

Logo Inclusió SocialL’equip d’Inclusió Social del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha participat en una visita a Toulouse per conèixer entitats i projectes que treballen amb joves en risc d’exclusió social en el marc del projecte transfronterer PROSPECTASO (Prospectiva transfronterera sanitària i social).

Aquesta visita s’emmarca en una de les accions del projecte que lidera la Universitat de Girona per conèixer la situació dels joves en barris de forta immigració, els reptes i les formes d’intervenció. En el decurs de la visita es va intercanviar informació i coneixement amb l’associació Voir et Comprendre, l’associació AFEV, l’associació La Benévolante, la Mission Jeunesse et Culture de Empalot i la Mission Local de la Reynerie.

L’equip d’Inclusió també ha mantingut reunions a Toulouse amb un dels socis del projecte, CRFMS Erasme, per tal de treballar altres accions en les quals participen els dos socis com ara la dinamització de les xarxes professionals per millorar les intervencions en el territori transfronterer, la implicació de persones en risc d’exclusió social en les formacions de treball social i els problemes traumàtics i psíquics dels refugiats demandants d’asil i persones migrades.

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà forma part del partenariat de projecte PROSPECTASO, liderat per la Universitat de Perpinyà, que compta amb el 65% de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El projecte PROSPECTSASO té com a finalitat reforçar la professionalització de l’àmbit social i sanitari en l’espai transfronterer franco-català (zona est) i la seva extensió a les àrees de Barcelona i Toulouse a partir d’un treball en xarxa entre els diferents socis. Aquest projecte es va posar en marxa el mes de setembre de 2016 i estarà actiu fins a finals de l’any 2019.

La finalitat del projecte PROSPECTSASO és millorar el coneixement sobre la realitat social i sanitària transfronterera i els efectes de la frontera en públics més vulnerables (persones en situació de risc d’exclusió social, infants en risc, persones en situació de discriminació, persones grans o persones amb discapacitat, entre d’altres), per tal de respondre adequadament a les necessitats socials que presenta el nostre territori.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.