ORDIS.png

Carta de Serveis

Exposició canvi climàticEl Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat per unanimitat, en el darrer ple, el Pla d'adaptació del canvi climàtic, un document promogut des de l'Agència Comarcal d'Energia i Clima amb l'objectiu de reduir la vulnerabilitat del territori als impactes del canvi climàtic. La redacció del pla es va encarregar a una empresa especialitzada i durant tot l'any passat es va anar debatent amb diferents sectors mediambientals, econòmics i socials.

Després d'un període de redacció i revisió del Pla, el Consell va aprovar el document que inclou des d'una diagnosi, la determinació dels impactes del canvi climàtic a la comarca i una proposta d'accions per a dur a terme amb l'objectiu d'encarar les problemàtiques que poden suposar aquests canvis. Des del dia de l'aprovació, tres panells informatius, situats al vestíbul de la seu de la institució, exposen el resum d'aquest document. Aquesta petita mostra serà itinerant pels diferents municipis de la comarca al llarg dels propers mesos.

El Pla identifica les línies d'acció a seguir per tal d'afrontar, amb les màximes garanties, els impactes projectats i els efectes coneguts del canvi climàtic a la comarca, tot reduint els costos socials, econòmics i ambientals associats al procés d'adaptació. Amb tot es defineix un escenari que es descriu sobre la manera en què pot desenvolupar-se el futur de les variables climàtiques en funció d'un conjunt de suposicions.

El document final estableix un total de vuit línies estratègiques, set de les quals inclouen el conjunt d'àmbits temàtics i territorials on els impactes del canvi climàtic presenten una major incidència en temps i espai. El Pla també proposa un total de 29 accions d'adaptació d'acord amb el grau de vulnerabilitat i resiliència identificat per a cadascun dels sistemes naturals i sectors econòmics de la comarca.

Les línies estratègiques que es presenten són: biodiversitat i sistemes litorals; recursos hídrics i gestió del subsòl; boscos i energia; agricultura i patrimoni rural; turisme i paisatge; residus; salut i espai urbà i, finalment, un apartat dedicada a la formació, comunicació i difusió.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.