BASCARA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Fibra òpticaLa Junta de Govern del Consell Comarcal ha demanat a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya la redacció d’un estudi per al desplegament d’una xarxa troncal pública d’alta capacitat (fibra òptica) des de Figueres fins a la resta de municipis de l’Alt Empordà.

Des del Consell es recorda que l’any passat el Govern de la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb el Consorci Localret, van signar el Pacte Nacional per a la Societat Digital. Un dels seus objectius és el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya.

El programa que està executant el Consell Comarcal referent a la millora de la competitivitat en els polígons industrials de l’Alt Empordà posa de manifest la mancança que hi ha en aquest àmbit on les dificultats més grans que tenen les empreses a l’hora d’ubicar-se a la comarca és l’accés a la banda ampla i la garantia del subministrament elèctric. Paral•lelament també es detecta una situació deficient a molts municipis en relació a la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla.

Aprofitant que la propera tardor arribarà a Figueres una xarxa troncal pública de fibra òptica, a partir de la qual els operadors podran distribuir-la fins als usuaris finals, es reclama aquest estudi per tal de desplegar-la a tots els municipis de l’Alt Empordà amb l’objectiu de garantir a tots els habitants l’accés a aquest servei que actualment és bàsic per a l’equilibri territorial i que es relaciona amb aspectes tant diversos com l’educació, la sanitat, l’economia, la cultura i el lleure.

El passat mes de juny, la Secretaria de Telecomunicacions va anunciar l’arribada de la fibra òptica a Figueres per a la propera tardor mitjançant un projecte que consta de 23 quilòmetres per l’AP7 de Girona fins a Figueres, i de dos quilòmetres més de tram urbà fins arribar al punt de connexió, amb un pressupost de 300.000 euros.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.