caenfrdees
MOLLET.png

Carta de Serveis

Façana Arxiu ComarcalLa directora de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE), Erika Serna, presentarà l’aplicatiu “Arxius en línia” en el transcurs d’una jornada sobre documentació indiana que se celebrarà el proper dia 8 de setembre, al Cinema Casino de Begur, en el marc de la XIV Fira d’Indians.

A la xerrada, que porta per títol “Arxius en línia, eina d’accés universal a la documentació dels arxius”, també hi participarà enric Cobo, cap del Servei de Coordinació General d’Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La jornada es planteja els següents objectius: la posada en comú dels recursos disponibles per a la recerca de la documentació indiana, tant en els arxius cubans com en els catalans; la presentació de projectes ja existents en el tractament i la difusió de fons; la mostra d'experiències d’usuaris a la recerca de la petjada catalana a Amèrica, o a la inversa, de familiars a Catalunya; i la generació de debat sobre la situació dels fons documentals relacionats amb els indians i la seva difusió.

La programació inclou una conferència inaugural a càrrec del professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Maluquer de Motes, i seguirà amb la conferència “Los archivos cubanos y el acceso a la información: su impacto en la esfera social”, per Martha M. Ferriol Marchena, directora general del Archivo Nacional de la República de Cuba. Finalment, Sara Folch, d’Arxivers Sense Fronteres (ASF), parlarà sobre “L'arxiu dels catalans a l'Havana”.

La sessió es clourà amb la comunicació “A l'arxiu he trobat parents d'Amèrica. Experiències d'usuaris”, que serà una breu exposició de diferents experiències d'usuaris en relació a la recerca amb documentació i informació relacionada amb els indians, i una taula rodona amb el títol “La documentació indiana: patrimoni municipal, patrimoni de tots”, a càrrec dels arxivers dels municipis que formen part de la Xarxa de Municipis Indians, moderada per Anna Castellví, gerent d’aquesta associació.

Aquesta jornada és organitzada per l'Ajuntament de Begur, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Arxivers Sense Fronteres ASF i la Xarxa de Municipis Indians.

30 d'agost de 2017

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn