ORDIS.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Viladamat posen en marxa, a partir de la segona quinzena del aquest mes de setembre, una prova pilot de recollida porta a porta de la matèria orgànica que serà tractada, posteriorment, mitjançant un compostador mecanitzat.

A través d’aquesta acció es comprovarà si el municipi pot autogestionar la matèria orgànica, si resulta viable econòmicament i si es pot prescindir de la recollida i del tractament d’aquest residu fora del municipi amb una avaluació dels costos. Amb aquest mètode, totes aquelles llars que no poden tenir un compostador casolà podran autogestionar el seus residus aprofitant el compostador mecanitzat que s’ha situat a les instal·lacions del camp de futbol.

El personal de l’Ajuntament de Viladamat serà l’encarregat d’efectuar la recollida porta a porta i del funcionament del compostador mecanitzat. Un cop finalitzat tot el procés s’obtindrà un compost de qualitat que podrà utilitzar-se en els horts i zones enjardinades del municipi. En una primer fase, la recollida es realitzarà als carrers del nucli on, d’entrada, és més dificultós l’ús de compostadors casolans. En concret, els dilluns i els dijous de 9 a 11 hores, els veïns hauran de deixar el cubell marró de l’orgànica a la porta de casa seva per tal de procedir a la recollida i posterior trasllat al compostador mecanitzat.

La setmana passada es va realitzar una sessió informativa per explicar el projecte i durant la qual es va lliurar el material (cubells i bosses compostables) i el calendari de recollida. També es van escoltar les aportacions dels veïns en aquesta iniciativa i es van resoldre els dubtes que el pla pilot ha generat entre els usuaris. El projecte ha suposat una inversió de 33.500 euros, finançats per l’Ajuntament de Viladamat, el Consell Comarcal, l’Agència Catalana de Residus i el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Cal recordar que, actualment, és obligatori separar i gestionar el residus per tal de minimitzar el seu impacte ambiental i la despesa econòmica que suposa. En aquesta línia, des de l’any 2008, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ofereix la possibilitat de realitzar el compost a casa, amb l’objectiu de poder separar i autogestionar individualment la fracció orgànica dels residus municipals (conegut com FORM), que són les restes de menjar de la cuina, restes de poda de mida petita, etc.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.