FORTIA.png

Carta de Serveis

Llibre notarial de Figueres del segle XVIIIEl taller de document gràfic del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), amb seu a Valldoreix, ha restaurat el Llibre de comptes (1758-1779) de Narcís Gay i d’Anton Vinyes de la notaria de Figueres, el qual presentava un estat de conservació força dolent, ja que durant anys havia patit una important afectació de microorganismes i una reiterada manipulació que li provocaven una pèrdua d’elements del volum i de la informació manuscrita. També s’havia extraviat el botó original de la tanca, que han substituït per un de similar.

Segons ha explicat l’arxivera comarcal, Erika Serna, “la seva manipulació era difícil sense malmetre’l, de manera que ja fa uns quants anys des de l'Arxiu el vàrem digitalitzar i la seva consulta només va quedar restringida per pantalla. La intervenció de restauració i recuperació d'aquest volum ha estat, certament, delicada i llarga. Ara, a còpia de paciència, el resultat assolit pel CRBMC és extraordinari”.

La historiadora afegeix que “presentava una important acumulació de pols i brutícia, a més d'una afectació considerable de microorganismes en el terç inferior del suport amb taques de diversa coloració i un aspecte dèbil amb importants pèrdues del mateix. A partir d’ara, aquest important document ja es troba disponible per als nostres usuaris i el seu contingut pot ser estudiat amb total garantia, quedant assegurada la seva preservació”.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.