caenfrdees
DARNIUS.png

Carta de Serveis

Escut Consell ComarcalLa Junta de Govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat aquesta tarda la moció conjunta de l’Associació Catalana de municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que reclama aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. L’acord serà ratificat en el proper ple que celebri la institució comarcal.

En concret, el Consell Comarcal ha acordat donar suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular expressat en el referèndum dels passat dia 1 d’octubre. També es condemna “la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”. Finalment reclama “al Govern espanyol i als partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola”.

PACTE DE GOVERN

En relació al comunitat que ERC ha fet públic aquest dimarts al matí, demanant el trencament del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, des de la Presidència d’aquesta institució es vol fer públic el següent:

-El pacte de govern entre ambdues formacions polítiques funciona, i de forma satisfactòria, des del l’any 2003.

-En l’actual mandat es va acordar mantenir-lo i fins a la data d’avui la valoració del seu funcionament i la seva execució en el dia a dia de la institució és molt positiu.

-Aquest matí el president del Consell, Ferran Roquer, s’ha reunit amb el vicepresident i un dels membres del PSC a la institució, Pere Casellas, per tal d’avaluar l’actual conjuntura política catalana. De resultes d’aquesta trobada, el representant socialista ha expressat el desacord i el rebuig del grup comarcal a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, en considerar que existeixen altres solucions democràtiques per desencallar el moment polític actual.

-En funció d’aquest posicionament ben clar, aquesta Presidència considera que no hi ha cap motiu polític, ni molt menys de gestió i de funcionament, per trencar el pacte de govern entre PDeCAT i PSC que tanta estabilitat ha donat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà des de fa gairebé 15 anys.

-La Presidència del Consell Comarcal reitera el seu compromís inequívoc amb el Govern i el Parlament de Catalunya en l’actual cruïlla política i històrica que viu el país.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Cita prèvia
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21