CAPMANY.png

Carta de Serveis

Oficina turisme PeraladaEl Consell Comarcal de l'Alt Empordà va aconseguir, ara fa dos anys, una ajuda econòmica en el marc del Pla de foment territorial de turisme que promovia el Departament d'Empresa de la Generalitat. El projecte presentat anomenat “Foment del valor turístic dels espais naturals protegits de l'Alt Empordà, potenciant el turisme actiu i sostenible” es va treballar des del Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments de Castelló d'Empúries, Llançà, Peralada, el Port de la Selva, Portbou, Sant Pere Pescador i el Consorci dels Aspres (Capmany, Cantallops, Espolla i Sant Climent Sescebes).

Aquest projecte que s'ha portat a terme durant els dos darrers exercicis i ha finalitzat aquesta tardor amb la presentació de totes les actuacions realitzades i havent complert plenament amb els seus objectius. En concret, ha permès realitzar actuacions de millora a 30 municipis de la comarca i és fruit del treball conjunt dels ajuntaments amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. També ha comptat amb el suport del sector privat com l'Associació Empordà Turisme, l'Associació Càmpings de Sant Pere i l'Associació Turisme Rural Girona, a més dels Parcs Naturals de l'Alt Empordà.

El cost total inicial del projecte era de 625.349,53 €, i la subvenció aprovada de 312.674,77 €, que representa el 50% del total. El 50% restant l'aporten els ajuntaments on es realitzen les actuacions més importants, és a dir el Port de la Selva, Llançà, Portbou, Peralada, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i el Consorci dels Aspres. Les actuacions més transversals s’han finançat a través de l'impost turístic que rep el propi Consell. En aquest cas han afectat els municipis d'Agullana, Boadella, Cabanelles, Cabanes, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Figueres, la Jonquera, l'Armentera, l'Escala, Lladó, Masarac, Mollet de Peralada, Roses, Sant Climent de Sescebes, Terrades, Ventalló, Viladamat i Vila-sacra.

Finalment el cost justificat de les obres, aprovat per Junta de Govern del Consell Comarcal el passat 20 de novembre, ha estat de 446.825,50 euros, una reducció deguda bàsicament a la baixa en les adjudicacions derivades dels concursos públics, però que no ha perjudicat en el desenvolupament de les actuacions.

UN IMPULS AL TURISME SOSTENIBLE

El Pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i de l'ocupació a l'Alt Empordà, elaborat i presentat entre els anys 2013 i 1014, va incloure un Pla d'acció sectorial en l'àmbit del desenvolupament turístic. Aquest pla fixava que les actuacions a realitzar en el futur a la comarca havien d'anar adreçades a tres línies estratègiques: aposta per la sostenibilitat, diversificació del producte i segmentació de mercats i cooperació i treball en xarxa.

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, recorda que “la idea que es persegueix des d’aleshores és treballar conjuntament tota la comarca per tal de dotar-la de recursos i infraestructures que proporcionin un impuls als turisme sostenible, accessible, responsable i de qualitat alhora que fomenti la protecció preservació, recuperació i millora dels recursos turístics actuals. Les actuacions realitzades aquests darrers dos anys passen per potenciar la implantació d’un programa integral de mobilitat sostenible, basat en la connexió de les grans xarxes a peu, unificar tota la xarxa de senders Itinerànnia i donar-li nous usos i, finalment, millorar la mobilitat interna dels destins turístics”.

El president afegeix que “la viabilitat econòmica dels projectes que hem executat justificada per criteris de sostenibilitat mediambiental perquè fomentar el senderisme i el ciclisme contribueixen a reduir la contaminació. Es promou la diversificació i desestacionalització de l’oferta turística, després de constatar-se la demanda del turisme actiu. Finalment, el projecte també ha apostat per l’eliminació de barreres arquitectòniques”.

LES ACTUACIONS REALITZADES

- Adequació, renovació, ampliació i connexió de la xarxa de senders i bici d'Empuriabrava: 45.976,01 €. La renovació i ampliació ha consistit en la formació de nous carrils bici i senders, i en la col·locació de nova senyalització tant als carrils bici nous com als existents, adequant-se aquesta senyalització al tipus aplicat a la resta de la comarca.

-Creació de la Ruta dels Aspres i l'Albera Import: 5.597,89 €. Creació d'una ruta circular de senderisme i cicloturisme en el sector muntanyós de l'Albera d'uns 40 Km, que unirà els pobles de Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes i Espolla, posant en valor els elements d'interès cultural i paisatgístic de la zona dels Aspres i l'Albera. La ruta s'ha realitzat seguint el model de senyalització d'Itinerànnia.

- Construcció de pas per a vianants: GR-92, GR-11 i Itinerànnia (El Port de la Selva). Import: 72.386,38 €. Construcció d'un pas públic per a vianants, que coincideix en el seu traçat amb el GR-92, el GR-11 i Itinerànnia, degudament il·luminat, des del pont de la riera de la Selva fins el pont de la riera de Rubiés.

- Proposta de senyalització dels itineraris «Cales i camins de ronda» a la xarxa de senders Itinerànnia. Import: 1.030,77 €. Per tal de reforçar la localització d'un recurs turístic tan conegut com són els camins de ronda de la nostra costa, s'ha indicat l'inici i fi de cada tram dels camins de l'Alt Empordà indicats en el fullet de Cales i Camins de Ronda de l'Empordà, publicat pels consells de l'Alt i el Baix Empordà. La senyalització segueix el model d'Itinerànnia.

-Creació d'un punt d'informació turística a Peralada. Import: 17.657,66 €. Instal·lació d'un punt d'informació a l'entrada de la població a l'estiu per tal de millorar l'atenció als visitants, la difusió dels seus recursos turístics i incentivar la visita al nucli antic de Peralada.

-Millora d'accés i senyalització dels recursos turístics a Peralada. Import 5.306,41 €. Millora de l'accés i de la senyalització dels recursos turístics a Peralada. Col·locació de tres plafons nous informatius de les rutes i itineraris que transcorren pel terme de Peralada i renovació d'un quart.

- Senyalització dels recursos turístics de Portbou. Import: 17.063,61 €. Senyalització dels serveis i dels punts d'interès turístic i natural amb què compta la població de Portbou.

- Execució d'un tram del vial ciclista des de Sant Pere Pescador a Sant Martí d'Empúries. Import: 55.656,21 €. Adequació d'un tram de carril bici a la carretera on es localitzen la major part de càmpings del municipi de Sant Pere Pescador. El tram adequat té una amplada mitjana d'1,5m i s'ha completat amb mesures de seguretat. L'actuació té una longitud de 1,236m i ve a complementar altres trams realitzats en altres actuacions.

- Adequació de rutes cicloturístiques a la xarxa d'Itinerànnia i millora de la senyalització del GR-2. Import: 31.795,68 €. L'actuació afecta la ruta Eix-Figueres- Roses (22Km), la ruta de Peralada – Serra d'Altrera (40 Km), la ruta de l'Escala- Empúries del Fluvià (23,5 Km) i el sender de Gran Recorregut GR-2. S'ha retirat l'antiga senyalització obsoleta i malmesa, i s'ha substituït per la nova que segueix el model d'Itinerànnia, per així incorporar les rutes a la xarxa general de la comarca.

- Millores al Camí de Ronda de la Gola a la Farella (Llançà). Import: 194.354,88 €. L'àmbit del camí de ronda, objecte de les obres disposa d'una longitud de 940,6 m formant part de la xarxa de camins de gran recorregut, en concret del sender GR-92. Neteja, desbrossament, senyalització, millora i restitució de les mesures de seguretat del camí de ronda, entre la Gola i la platja de la Farella.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.