MOLLET.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Imatge nenEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a través de l’àrea de Benestar i amb la col·laboració dels ajuntaments de Castelló d’Empúries i de Llançà posa en marxa aquest mes de febrer un servei socioeducatiu preventiu, que va adreçat a famílies i infants amb edats compreses entre els zero i els tres anys. Aquest servei, que porta el nom d’Espai Menuts, tindrà continuïtat fins al proper mes de maig.

Es tracta d’una prestació gratuïta d’atenció i acompanyament a les famílies que tenen infants de 0-3 anys i que ofereix suport a la criança i a l’educació dels seus fills. En concret, a Castelló d’Empúries es desenvolupa tots els dilluns al matí, de 9.30 a 11.30h, a les dependències del Casal Cívic d’Empuriabrava, i a Llançà, s’ofereix tots els divendres al matí, de 10 a 12h, a la llar d’infants El Patinet.

El servei posa la mirada en l’infant, però s’orienta a les famílies, ja que els menors han de venir sempre acompanyats d’un adult amb el qual tinguin un lligam emocional. Es tracta d’un espai on promoure i realitzar un conjunt d’accions preventives i de suport al nucli familiar, que afavoreixin la disminució de possibles situacions de risc i potenciant les funcions pròpies de la família.

L’Espai Menuts va adreçat a totes aquelles famílies amb infants d’edats compreses amb els ja esmentats 0-3 anys, que siguin del municipi on es realitza l’activitat o bé de poblacions de l’entorn sempre i quan els menors no vagin a la llar d’infants. S’atendrà un màxim de 12 famílies i per a prendre-hi part ha calgut una inscripció prèvia.

En definitiva, aquest servei pretén crear una relació de suport i acompanyament a pares, mares i fills durant els primers anys de vida, que fomenti la comunicació entre ells i l’intercanvi d’experiències entre les famílies. En aquest sentit també es volen promoure xarxes de suport informal entre famílies davant les necessitats pròpies que es produeixen en els diferents moments del seu cicle vital.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.