caenfrdees
ELFAR.png

Carta de Serveis

Relació xerrdes geolocalitzacióEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza, al llarg dels mesos de març i abril, una sèrie de tallers de geolocalizació per a les empreses a Castelló d’Empúries, Figueres, La Jonquera i Vilamalla. Aquests tallers estan motivats pel fet que des del Consell s’ha estat fent una recerca de les 344 empreses ubicades en els polígons industrials dels quatre municipis i s’ha pogut determinar que aproximadament un 30% d’elles o estan mal ubicades a l’aplicació Google Maps o bé no hi figuren.

Per aquest motiu s’està convidant a totes les persones interessades a participar en uns tallers pràctics, de caràcter gratuït i d’una hora de durada, en els quals es facilitaran els coneixements imprescindibles que permetran fer visibles les empreses a través d’Internet de manera gratuïta i simple.

Segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la geolocalització és la determinació de la posició geogràfica d'un aparell connectat a una xarxa de comunicacions. La geolocalització inclou la determinació de la posició geogràfica d'un dispositiu mòbil, especialment d'un telèfon, a partir de les ones de ràdio que emet o per mitjà d'un receptor de GPS incorporat, i també la determinació de la posició geogràfica d'un ordinador connectat a Internet, com a casos actualment més habituals i significatius, però en general és aplicable a qualsevol aparell emissor de senyals de comunicació ja sigui mitjançant ràdio, telefonia mòbil, telefonia fixa convencional, xarxes de dades, etc.

La geolocalització utilitza tecnologies, tècniques i mètodes de posicionament molt diversos i permet obtenir posicions amb diferents nivells de precisió, tant per limitacions tècniques de la tecnologia i mètode emprat, com per les opcions de privacitat escollides per l'usuari. La geolocalització pot proporcionar posiciones en forma de coordenades o simplement com una referència territorial (país, província, ciutat o barri) i pot anar acompanyada o no, segons les aplicacions, d'altres serveis de tractament de la informació geoespacial, com per exemple serveis de geocodificació per a obtenir l'adreça postal corresponent a una posició i viceversa.

La geolocalització és el fonament dels serveis basats en la localització i d'altres aplicacions de les tecnologies de la informació geoespacial als dispositius mòbils, com les aplicacions de xarxes geosocials, el comerç electrònic o d'altres.

Per a formalitzar les inscripcions, es pot fer en aquest enllaç:

https://goo.gl/forms/hfj35twqhQOFOLQ02

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia