ELFAR.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Actes municipals Sant Pere PescadorL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat la digitalització de les actes de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador, les quals es poden descarregar i consultar a 'Arxius en Línia', de la mateixa manera que es pot fer amb la documentació de nombrosos municipis de la comarca que en els darrers anys han anat passant per aquest procés. En concret, es tracta dels llibres d’actes dels plens municipals celebrats entre 1845 i 1972, amb un total de 6.012 pàgines digitalitzades.

L’arxivera comarcal, Erika Serna, ha explicat que “el procés s’ha realitzat mitjançant una estació digitalitzadora que permet obtenir la imatge dels documents sense necessitat de doblegar-los ni d'alterar-ne la forma original. La digitalització de les actes dels plens ha permès obtenir una còpia dels llibres que facilita la recerca i la consulta dels mateixos, sense haver de recórrer als originals. Tot seguit, s'ha fet el tractament necessari per a convertir els arxius obtinguts en un format adequat per a la consulta, així com les càrregues informàtiques necessàries per tal de permetre la publicació a Arxius en Línia”.

La historiadora recorda que “les actes dels plens dels ajuntaments són una font d'informació essencial en relació a la vida política, econòmica i social dels municipis. Aquests documents recullen la data i l’hora en què comença la sessió, la relació de matèries debatudes, la relació d'assistents, la indicació de les persones que hi han intervingut, les incidències esdevingudes, els vots emesos i els acords adoptats. La seva digitalització facilita la consulta de la informació que contenen sense posar en perill la fragilitat dels documents més antics. I en els casos en què es pot fer un reconeixement informàtic de caràcters permet cercar la informació de manera més ràpida i eficient”.

Completa la documentació digitalitzada de Sant Pere Pescador, els padrons antics d'habitants conservats des del 1868, així com documentació històrica de l’antic Sindicat Agrícola del poble. Serna afegeix que “no cal oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur”.

10 d'abril de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.