caenfrdees
BORRASSA.png

Carta de Serveis

Mans d'èxitL’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha iniciat aquesta setmana un nou grup de suport per a persones cuidadores al municipi de l’Escala que estarà actiu fins el dia 25 de juny. El mes de març passat van finalitzar les sessions dels grups de suport de La Jonquera i Vilafant, que van comptar amb una participació de 7 i 12 persones respectivament.

Les tasques quotidianes de cura d’una persona amb dependència comporten esgotament físic i emocional. Per tal d’incidir en la qualitat de vida de les persones afectades de dependència i els seus familiars, l’àrea de Benestar del Consell Comarcal dinamitza una xarxa de grups de suport a persones cuidadores.

Els grups de suports a familiars cuidadors són un espai de trobada periòdic per a familiars cuidadors que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones dependents i els seus familiars. Aquests esdevén espais de relació, formació i intercanvi d’experiències entre persones amb situacions i necessitats similars.

L’any 2016 l’equip de promoció de l’autonomia i atenció a la dependència de l’àrea de Benestar va organitzar i dinamitzar un total de vuit grups de suport en diferents municipis de la comarca, que van comptar amb una participació de 79 persones. Un 90% del les participants en aquest recurs són dones, un fet que mostra una elevada feminització de les tasques de cura de familiars a la comarca.

17 d'abril de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia