GARRIGAS.png

Carta de Serveis

Documentació Ajuntament de NavataL'Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha acabat la digitalització dels llibres d’actes de l’Ajuntament de Navata, inclosos entre els anys 1866 i 1977. En total, 4.557 pàgines de la història del municipi, que a partir d’ara ja són consultable en xarxa.

La directora de l’ACAE, Erika Serna, explica que “en conjunt, són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica, en aquest cas relacionada amb el municipi de Navata. Cal no oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori. Ara hem acabat, juntament amb les tasques de digitalització, la preparació i indexació de tots aquests documents on s'apleguen els acords presos per l'Ajuntament durant més d’un segle”.

En aquest sentit, Serna explica que “hi ha, per exemple, un primer acord del 17 d’abril del 1866 en què es demana, sota la presidència de l’alcalde Antoni Casamor, la rebaixa de la quota que el municipi tenia assignada en concepte de contribució territorial. Pocs dies després, aprovaren una partida especial per a la refeta i la neteja de diversos camins veïnals, a part de les prestacions personals que havien d’aportar els veïns, tant la mà d’obra com l’ús de carros i animals de tir”.

La historiadora explica que “l’última acta reproduïda del 1977, amb Jaume Teixidor com a alcalde i Josep Bartolomé Torramilans com a secretari, recull l’aprovació d’unes normes provisionals complementàries i subsidiàries de planejament urbà, així com la refeta d’alguns nínxols del cementiri, com a conseqüència de les últimes pluges patides, i uns pagaments especials per les obres de clavegueram del poble. També hem inclòs els padrons d'habitants més antics (des del 1878 fins a la guerra civil), així com nombroses matrícules industrials des del 1860 amb la presència d’ocupacions comunes com a flequers, barbers, taverners, fusters, ferrers, carreters...”.

25 d'abril de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.