MOLLET.png

Carta de Serveis

Digitalització FortiàL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat la digitalització de les actes de l’Ajuntament de Fortià, les quals es poden descarregar i consultar a 'Arxius en Línia', de la mateixa manera que es pot fer amb la documentació de nombrosos municipis de la comarca que en els darrers anys han anat passant per aquest procés.

L’arxivera comarcal, Erika Serna, explica que “hem acabat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d'actes d'aquest municipi des del 1901 fins al 1976, de manera totalment ininterrompuda. Cal no oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur”.

Afegeix que en la documentació digitalitzada “s'apleguen els acords presos durant 75 anys per l'Ajuntament. El primer document data del 4 d’agost del 1901, on el secretari, Joan Ferreró, dona fe de l’aprovació d’un pagament de deu pessetes a Ramon Figueras, amb el vistiplau de l’alcalde del moment, Joan Tibau, i els regidors, Joaquim Ayats, Vicenç Baldoyra i Sebastià Busquets. Mesos més tard, es dona permís per obrir una porta a un tancat d’un particular situat davant dels Pradells amb la condició de fer un petit pont, que podria ser necessari en cas d’acumulació excessiva de pluges. S’aprofita la reunió per exigir el manteniment net dels canals de regadiu que limiten a camins rurals”.

Finalment, la historiadora explica que “la última acta inclosa ha estat la datada el 16 de gener del 1976, amb l’alcalde Josep Prats Caussa, i Joan Ferrer Tibau, Salvador Sala i Ramon Jordà com a regidors d’aquell equip de govern, en què fan constar per escrit que havien començat les tasques de trasllat de nínxols al cementiri nou, de tal manera que una vegada acabades ja es podria procedir a la tramitació d’urbanització de l’espai alliberat. També hem inclòs els padrons d'habitants més antics des del 1833, amb 330 empadronats al municipi, i fins a la Guerra Civil, així com nombroses matrícules industrials des del 1846 amb la presència de moliners, ferrers i carreters. Tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica”.

16 de maig de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.