ELPORT.png

Carta de Serveis

Llibreta armer CrumolsL'Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) acaba de rebre en cessió una interessant llibreta de memòries manuscrita d'Antonio Crumols Quevedo, datada entre els anys 1861 i 1864, on explica la seva trajectòria personal com a armer de l’Exèrcit d’Artilleria espanyol, circumstancia que el va portar a ser destinat al castell de Sant Ferran de Figueres al final de la seva vida professional. Els seus descendents van continuar aquesta feina, encara que en l’àmbit privat, fins als nostres dies. El document es pot descarregar a l’aplicatiu ‘Arxius en Línia’ on ha quedat digitalitzat.

Segons ha explicat la directora de l’ACAE, Erika Serna, “Antonio Crumols era fill d'Antonio i Maria i va néixer a Cartagena el 1834, ciutat on va ser batejat. Al març del 1845 va entrar a ser aprenent de la Maestranza de Artilleria de Barcelona. Va estar al castell d'Hostalric a l'agost del 1861. La llibreta de memòries conté la descripció del seu ascens dins de la carrera d'armer. Va instal·lar-se uns anys a Manila on van néixer alguns dels seus fills. Després de retornar de les Filipines va residir a Santoña (Santander) i des d’allà van traslladar-se fins a Figueres on els seus descendents van continuar la professió d'armers. La llibreta ha estat cedida per un dels seus descendents, Àngel Crumols Pey, resident a Pont de Molins”.

22 de maig de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.