CADAQUES.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Formació sobre maltractamentsDurant els mesos d’abril i maig l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat dos mòduls formatius sobre “La detecció de riscos i prevenció dels maltractaments vers les persones grans”, amb l’objectiu de capacitar els professionals que desenvolupen tasques de suport a la llar com a detectors de situacions de risc de maltractament.

La formació és un dels elements claus per a la millora de la qualitat professional en qualsevol àmbit. En aquest context, la formació adquireix una importància especial atesa la rellevància del paper de les treballadores familiars en l’atenció de les persones grans i en situació de dependència. La finalitat d’aquestes formació ha estat la de reforçar la intervenció d’aquestes professionals i dotar-les eines necessàries per a poder prevenir, detectar i intervenir en les situacions de maltractaments envers les persones grans. Cada mòdul formatiu ha constat de sis hores lectives.

Aquesta formació ha comptat amb la participació de 31 treballadores del Servei comarcal d’atenció a domicili i sis treballadores socials de l’àrea bàsica de serveis socials de l’Alt Empordà. D’altra banda, aquesta actuació s’inscriu en una de les activitats del projecte de cooperació transfronterera PROSPETSASO sobre Prevenció de maltractaments a les persones grans liderada pel Consell Comarcal en partenariat amb la Universitat de Barcelona i l’Association Joseph Sauvy.

En el marc d’aquesta activitat l’Association Joseph Sauvy també va organitzar la mateixa formació, durant el passat mes de maig, adreçada als perfils professionals homònims que desenvolupen tasques d’atenció domiciliària al Departament dels Pirineus Orientals. L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà forma part del partenariat del projecte PROSPECTSASO – Prospectiva transfronterera sanitària i social, liderat per la Universitat de Perpinyà, que compta amb el 65% de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

11 de juny de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.