BORRASSA.png

Carta de Serveis

Lliurament Premi EmpordàEl director de cinema i activista polític Pere Portabella va rebre el Premi Empordà 2018 en un acte celebrat aquest dijous, 21 de juny, als jardins del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Els Premis Empordà són uns guardons que serveixen per reconèixer la trajectòria i la tasca de persones i entitats de casa nostra i que enguany ja arriben a aplegar un llistat de més de 80 premiats, entre persones i entitats. L'acte de lliurament va estar amenitzat pel duet Ros-Miró. Va presidir la trobada el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer.

Pere Portabella (Figueres, 1927) és un director, guionista i productor de cinema català. També va exercir com a polític entre 1977 i 1984. El seu estil és experimental, investigant noves vessants del llenguatge cinematogràfic, amb un to sovint poètic i també amb contingut social, influenciat per la seva ideologia d'esquerres. L'any 1999 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya. El juny de 2009 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cinema concedit per la Generalitat de Catalunya pel seu documental 'Mudanza' i el Museu de l'Empordà li va dedicar l'exposició 'La Mirada Portabella'. El 21 de desembre del 2011 l'Acadèmia del Cinema Català va anunciar que li concedia el Gaudí d'Honor de l'edició del 2012, "en reconeixement a la seva trajectòria com a director, guionista i productor amb més de cinc dècades en actiu al món del cinema".

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.