caenfrdees
AGULLANA.png

Carta de Serveis

Logo Poctefa-BiscitranscatEl proper 11 d’octubre es durà a terme a Maçanet de Cabrenys un Workshop transfronterer en el marc de la fira Piremporda -la fira d’esports de muntanya, lleure i oci del Pirineu Empordanès- que tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre. El workshop s’integra dins el projecte de creació d’una via ciclable transfronterera i intermodal BICITRANSCAT (POCTEFA 2014 – 2020) i està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà juntament amb la resta de socis del projecte, Empordà Turisme i l’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys.

L’objectiu de la jornada serà, en primer lloc, donar a conèixer el projecte de via ciclable transfronterera. Un projecte que resulta de la necessitat real de millorar la sostenibilitat en les comunicacions transfrontereres entre els principals destins turístics de la demarcació de Girona i del departament francès dels Pirineus Orientals. Amb aquesta finalitat es preveu la senyalització de nous trams ciclabes, l’adaptació dels transports públics al transport de bicicletes i facilitar l’accés a la informació en relació a les possibles opcions intermodals.

Aquest futur projecte suposarà una millora per a la mobilitat quotidiana dels residents habituals, però sobretot un important recurs turístic pel territori. Amb la finalitat d’aprofitar al màxim la nova via ciclable és necessari, però, un major interconeixement i treball conjunt entre els agents turístics dels dos costat de la frontera. En aquest sentit, el workshop del dia 11 té per objectiu principal doncs, facilitar el coneixement mutu entre els agents turístics del nord i del sud.

La jornada s’iniciarà a les 9:30 a la sala La Maçanetenca i està obert a tothom que treballi per desenvolupar-se en el sector del turisme actiu i de la natura. Està previst que hi participin 50 persones representant oficines de turisme, empreses d’esport i lleure, hotelers i restauradors, entre d’altres sectors. Els participants tindran l’oportunitat d’intercanviar informació durant cinc minuts amb tots els empresaris i altres agents turístics del Departament dels Pirineus Orientals que participin en la jornada. El workshop es preveu que duri 3:15 h aproximadament i que representi una primera ocasió per establir contactes i generar sinergies.

Les inscripcions a la jornada es poden fer per via telemàtica formulari on-line o contactant a l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. +34 972 51 44 31 (Roser).

El projecte ha estat confinançat en un 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través d’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de POCTEFA és el de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. L’ajuda es centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

5 d'octubre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia