caenfrdees
CADAQUES.png

Carta de Serveis

Logo telèfon mòbilDes de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l'Alt Empordà, es fan públiques un conjunt de recomanacions a tenir en compte per a totes aquells usuaris afectats per l’avaria de les companyies de telefonia mòbil Orange i Jazztel, que ha afectat els seus abonats de la comarca:

-No està regulat el termini per a la resolució d’avaries, però l’operador està obligat a indemnitzar l’usuari/a per qualsevol interrupció del servei. La quantia d’indemnització s’estableix en funció del temps en què el servei estigui interromput.

-Per reclamar per una avaria us heu d’adreçar, en primer lloc, al departament d’atenció al client de la companyia i reclamar de manera que en tingueu constància (número de reclamació o incidència, fulls oficials de reclamació/queixa/denúncia, carta certificada amb acusament de rebuda, etc...). Si en un termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb l’Oficina d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

-Per presentar una reclamació a l’Oficina d’Informació al Consumidor de l’Alt Empordà es pot fer de manera presencial en horari d’atenció al públic (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h) amb el nostre formulari, o bé es pot fer a través de la pàgina web de l’Agència Catalana del Consum al següent enllaç: http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

-Per reclamar a consum és necessari que aporteu la reclamació prèvia efectuada a l’empresa i la factura o el contracte, cal que la presenti el titular del servei o bé una persona autoritzada.

-Si desitgeu més informació podeu sol·licitar cita prèvia amb la tècnica de consum al telèfon 972503088.

-Per reclamar algun tipus d’indemnització o dany a la companyia es recomana guardar tota la documentació i comprovants, tiquets, factures, etc... cal tenir present que ORANGE i JAZZTEL estan adherides a l’arbitratge de consum, que és un sistema de resolució extrajudicial de conflictes en el qual les parts sotmeten la controvèrsia a la decisió que prengui un òrgan arbitral.

Dades per reclamar a l’empresa: ORANGE ESPAGNE, SAU Servicio de atención al cliente Parque Empresarial la Finca - Paseo del Club Deportivo, 1 Edificio 8 - 28223 Pozuelo de Alarcón - Madrid Telèfon d’atenció al client: 470 (cal obtenir un número de reclamació o incidència i anotar la data de la trucada). Si és una empresa qui reclama: 1414 (cal obtenir un número de reclamació o incidència i anotar la data de la trucada). En cas que es tracti de JAZZTEL les dades fiscals de l’empresa són les mateixes, però s’ha d’indicar JAZZTEL com a nom comercial de l’empresa.

31 d'octubre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia