MOLLET.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Arbre genealògicL’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà organitza, per al 30 de novembre, un taller sobre recerca d’avantpassats per Internet. El propòsit d’aquest taller és familiaritzar al genealogista o persona que fa recerca en història familiar en les tecnologies, recursos i metodologies que ens ofereix la informàtica i Internet en el procés de recerca genealògica. El curs està programat en una sola sessió de tres hores en què s’analitzarà el procés de recerca en genealogia i es presentaran en detall recursos existents a Internet que poden facilitar aquesta tasca.

El curs està adreçat tant a persones que volen iniciar-se en la recerca genealògica com a persones que, ja tenint certa experiència, volen aprofitar la informàtica com els recursos existents a Internet per a millorar el seu procés de recerca genealògica. En principi, no és necessari un coneixement previ en informàtica, encara que unes nocions mínimes en què consisteix fer genealogia són desitjables.

En concret, el contingut del curs inclou una introducció a la genealogia i continuarà per explicar el passos a realitzar en la construcció d’un arbre genealògic. Seguidament s’explicaran els recursos genealògics que es poden trobar a Internet, amb l’exemple concret del portal de FamilySearch sobre el qual s’explicarà el seu funcionament i se’n farà un exercici pràctic. El curs es farà el divendres 30 de novembre a la sala de formació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Per a participar-hi -les places són limitades- cal inscriure’s a l’Arxiu Comarcal. El preu de la matrícula és de 12 euros.

CURS IMPARTIT PER DAVID MORÉ

El curs serà impartit per David Moré Aguirre, que és llicenciat en Història, màster en gestió cultural i màster en recerca històrica, i arxiver. Ha publicat els llibres “Cas Fuster: la família Martí a través dels seus documents” (2001), “Fars i senyals marítims de la Costa Brava” (2007), “El Far de Sant Sebastià: 150 anys de vida (1857-2007)” (2007), “Diccionari de més de mil mots de la historia de Tossa” (2009) conjuntament amb Carmelo Sallés, “La vida en los faros de España. El Cuerpo de Torreros de Faros o de Técnicos Mecánicos de Señales Marítimas (1851-1992)” (2010), “Llegendes i tradicions de Tossa, contades per Vicenç Esteban Darder” (2014) conjuntament amb Eva Pinyol, “El sublim i el quotidià dels fars de Catalunya. Paisatge, tècnica, cultura i societat a partir dels àlbums de visites (2017)”, així com nombrosos articles sobre història local tossenca, història social, genealogia i arxivística. Tècnic de l’Arxiu Municipal de Tossa des de 2000, ha impartit diversos cursos sobre història i genealogia. És tresorer del Centre d’Estudis Tossencs, vocal del Centre d’Estudis Selvatans i membre de l’Associació d’Història Rural i de l’Institut d’Estudis Gironins. Col·laborador de Revista de Girona, Gavarres i Alberes entre altres publicacions periòdiques.

23 d'octubre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.