caenfrdees
GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

PIE CapmanyEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa, aquest mes d’octubre, el Punt d’Informació Energètica (PIE) itinerant a un total d’11 municipis. Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i el Clima, que depèn de l’àrea de Medi Ambient, que posa a disposició de cadascuna d’aquestes poblacions d’un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges. L’acció durarà tot un any.

En concret, de forma periòdica, un tècnic del Consell es desplaça a un dels punts assignats a cada municipi i durant dues hores atén els veïns que vulguin reduir la despesa energètica i directament, per tant, la despesa econòmica. Els horaris d'atenció aniran variant amb la intenció de poder donar un ampli ventall d'oportunitats als ciutadans. Per tal que les persones interessades sàpiguen on tenen el PIE més proper i l’horari més adient, poden consultar-ho a la pàgina web energia.mediambient-altemporda.cat.

Els municipis que disposen d’aquest servei són els següents: Avinyonet de Puigventós, Capmany, Far d'Empordà, Garrigàs, Navata, Palau Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Peralada, Pont de Molins, Terrades, i Vila-sacra. Paral·lelament als punts d'informació s’ha posat a disposició de la ciutadania en general, a la mateixa pàgina web, informació amb temàtiques d'interès energètic com línies de subvenció o consells pràctics d'estalvi energètic. El web també incorporarà una bústia on-line on es podran realitzar consultes.

Des del Punt d’Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es podran detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

A tots els municipis adherits es realitzaran dues xerrades informatives. La primera servirà per entendre la factura de la llum i donar a conèixer el Punt d'Informació Energètica, i una altre, en finalitzar l'any, per valorar el servei que s’haurà ofert als ciutadans.

5 de novembre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia