GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Trobada Okup'AltLa setmana passada, a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell a Tàrrega, es va organitzar una jornada de bones pràctiques en l’àmbit de la joventut, on es va debatre sobre les possibilitats d'ocupació juvenils en el territori, en una trobada organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut (ACPPJ). També va ser l’espai triat per a presentar l’Okup’Alt com a bona pràctica i com a un projecte referent a l’hora de treballar la formació professionalitzadora amb joves.

Aquesta iniciativa, creada per l’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va néixer per a afavorir l'emancipació de forma integral dels joves de l'Alt Empordà, fent-los més ocupables i apropar-los a les empreses de la comarca. En aquest sentit, porta des del 2010 oferint a joves de 16 a 24 anys, que no es troben estudiant ni treballant, la possibilitat d'aprendre un ofici i trobar feina.

Per a aconseguir-ho, un professional del sector s’ocupa de la seva formació i un educador vetlla per benestar personal i del grup. Van aprenent l’ofici d’una manera totalment pràctica (actualment tasques forestals, manteniment i pintura, i perruqueria i estètica) mentre van treballant per diferents municipis de l’Alt Empordà. Per a complementar la formació es donen les eines per a que els joves millorin les seves habilitats competencials i es formin en diferents àmbits.

L’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut, va considerar que “era oportú que l’Okup’Alt entrés a formar part de la plataforma de bones pràctiques per la seva idoneïtat i realisme alhora d’afrontar les problemàtiques juvenils en el territori, i per a la seva vocació d’incidir en tres aspectes claus de la persona. Es a dir, es realitza una formació en oficis que tenen sortida laboral a la comarca, i alhora es treballa a nivell formatiu, a nivell d'ocupabilitat, i a nivell emocional. Per tot plegat es considera l’aprenentatge com tot allò que permetrà al jove emancipar-se, i en acabat, que cada jove pugui du a terme el seu projecte propi de vida”.

Coincidint amb aquest reconeixement, cal recordar que les inscripcions per a participar a l’Okup’Alt 2019 acaben d’iniciar-se i els joves poden formalitzar aquest tràmit o informar-se sobre el curs a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà.

19 de novembre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.