FORTIA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Aniversari EAIAAquesta setmana l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència de l’Alt Empordà (EAIA) ha celebrat el seu divuitè aniversari amb la jornada “Ja som majors d’edat. I ara què?” que es va celebrar dimecres passat al Centre Cívic Joaquim Xirau (Marca de l’Ham) de Figueres.

Aquesta trobada tenia com a objectiu compartir la trajectòria dels divuit primers anys de l’equip de l’EAIA Alt Empordà amb diferents professionals, les qüestions que els preocupen, els reptes que han de fer front, el treball en xarxa, la visió que altres professionals i serveis tenen d’aquest equip, així com nous projectes i plans de futur.

La jornada va comptar amb la reflexió ètica del Dr. Joan Canimes “Cuidar és ésser-hi”, amb la intervenció de l’equip EAIA Alt Empordà “Ja som majors d’edat. I ara què?” i amb la intervenció de diversos professionals d’altres serveis que treballen estretament amb l’EAIA.

L’Equip d’Atenció a la infància i adolescència (EAIA) i es dedica a la valoració, actuació i atenció dels infants en risc de desemparament o en situació de desemparament, així com el seguiment i el tractament de les seves famílies. El seu àmbit d’actuació és tota la comarca de l’Alt Empordà. Va adreçat específicament a infants i adolescents de 0 a 18 anys, així com a les seves famílies, que es trobin en situació de desemparament o de risc de ser-ho.

Les principals finalitats i prestacions que té són les següents: Assessorar als serveis bàsics d’atenció social (SBAS) sobre la infància i l’adolescència en risc social; fer valoracions especialitzades a partir dels informes de derivació dels SBAS; promoure, establir i aplicar mesures d’inserció social, laboral, educativa i familiar; fer el seguiment, tractament i l’avaluació de les mesures de protecció; elaborar i valorar els plans de millora per als menors i les seves famílies; col·laborar i participar en programes i accions preventives del territori; coordinar-se amb la resta d’agents del sistema amb l’objectiu de millorar les actuacions amb tots els agents implicats en un mateix cas; intervenir de forma preferent en situacions que posen en perill la integritat física o psíquica de l’infant o l’adolescent, i que impliquen una proposta de protecció immediata.

27 de novembre de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.