caenfrdees
DARNIUS.png

Carta de Serveis

Logo Premi Inclusió SocialEl Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social 2018 al projecte "Música x recorda" de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. Aquesta iniciativa pretén reforçar el treball amb adolescents i joves en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa a través d'un projecte intergeneracional amb persones grans afectades per la malaltia de l'Alzheimer que a través del cant, el ball i la música generaran un espai de trobada que reforci el llaços d'amistat i respecte entre les dues generacions.

Més concretament, el projecte premiat vol reforçar l’oferta de recursos d’atenció a la malaltia d'Alzheimer i altres demències a la comarca de l’Alt Empordà i alhora oferir un projecte a joves estudiants d’ESO que presenten dificultats per seguir amb la trajectòria formativa formal. El premi Inclusió Social 2018 dotat amb 6.000 euros permetrà que aquest curs escolar 60 alumnes de 2n i 3r d’ESO d’entre 13 i 17 anys de l’Institut Ramon Muntaner i unes 200 persones grans amb malaltia d'alzheimer i altres demències provinents de centres residencials, casals cívics i el Centre Alzheimer de Figueres puguin desenvolupar aquest projecte orientat a millorar la qualitat de vida d’ambdós col·lectius.

El Concurs de Projectes d'Inclusió Social té com a objectiu fer emergir iniciatives innovadores en l’àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà, té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social. L'edició d'enguany, que ha estat la sisena, ha comptat amb la participació de set projectes.

Poden participar en el concurs, que es convoca anualment, persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d’universitats, que presentin projectes d’inclusió social a desenvolupar en un o més municipis de la comarca de l’Alt Empordà. L’objectiu és atorgar ajut financer a projectes d’inclusió social a desenvolupar en els municipis de la comarca durant l’any 2019. Per part del jurat qualificador es valoraran especialment aquells projectes amb perspectiva de gènere orientats a promoure la inclusió social d’infants, adolescents, joves i les seves famílies, i gent gran.

Els àmbits d’aplicació preferent en què es podran definir els projectes d’inclusió social seran el formatiu i laboral, el residencial-habitatge, el relacional (xarxes de suport i treball amb la comunitat), i el de la ciutadania/població origen immigrant. El Concurs de Projectes d’Inclusió Alt Empordà ofereix als projectes premiats implementar la proposta de treball al llarg de tot l'any 2019 en un o més municipis de la comarca.

Aquesta és la sisena edició d’aquesta convocatòria que en les edicions anteriors ha premiat les següents iniciatives: Projecte “Teatre a l’abast” del Grup Centre de lleure El Dofí i l’associació de teatre juvenil a Mossegades (2017), projecte “Grans Experts” de Càritas Diocesana de Girona (2016), projecte “Tothom pot navegar” del GEN Roses (2015), projectes “La cuina, cooperativisme a foc lent” de la Cooperativa Eines i com a accèssit el projecte laboral “Reciclatge de paper” de l’Associació El Tamariu (2013). L’any 2014 no hi va haver convocatòria.

18 de gener de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.
Més informació AMAGA EL MISSATGE