caenfrdees
BORRASSA.png

Carta de Serveis

Logo Consell ComarcalNovament, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa el Programa Treball i Formació, destinat a millorar l'ocupabilitat de persones amb especials dificultats d’integració al mercat de treball i en risc d’exclusió laboral i social. Aquesta acció posa el focus, de forma molt especial, en els aturats de llarga durada majors de 45 anys, les dones, les persones immigrants o refugiades, les persones en situació de pobresa i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per aquest motiu, s’han formalitzat 28 contractes, de 6 i 12 mesos de durada, per a treballadors que aniran destinats a 20 municipis de la comarca. Els ajuntaments que es beneficiaran del programa son els següents: Albanyà, Agullana, Castelló d’Empúries, Capmany, El Far d’Empordà, El Port de la Selva, Espolla, Fortià, Garriguella, Lladó, Palau de Santa Eulàlia, Maçanet de Cabrenys, Palau-Saverdera, Pont de Molins, Portbou, Saus Camallera i Llampaies, Siurana d’Empordà, Torroella de Fluvià, Vilafant i Vilamalla, als quals cal afegir aquells municipis de l’entorn que ho hagin sol·licitat.

El Programa Treball i Formació està inclòs dins del marc del Pla general d’ocupació de Catalunya – Estratègia Catalana per l’Ocupació 2012-2020 i pretén facilitar l’accés al mercat laboral d’aquestes persones a través d’una experiència laboral en un entorn productiu real i mitjançant diversos mòduls de formació. El programa està finançat pel Fons Social Europeu, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Les experiències en l’àmbit laboral es realitzaran en diferents ajuntaments de la comarca i les feines que realitzaran seran les pròpies de peó de manteniment, peó de jardineria, auxiliar d’arxiu i d’agent cívic. Les tasques a realitzar seran addicionals a l’activitat habitual del personal de l’administració local i han d’estar directament relacionades amb l’interès general i social al que serveix l’administració local, segons detalla la normativa del Programa. Pel que fa a la formació, es realitzaran diversos mòduls, fins a un total de 60 hores, destinats a la millora d’aquells aspectes relacionats en la integració als nous mercats laborals, la iniciativa o la comunicació, entre d’altres.

El programa ha necessitat de la contractació d’un tècnic com a coordinador, que realitzarà les accions de coordinació i suport necessàries per execució del Programa Treball i Formació. El coordinador s'ocuparà de la gestió de processos tècnics i administratius vinculats a la realització i a la justificació de les accions i a l’acompanyament actiu de les persones participants durant la realització de les accions d'experiència laboral i de formació.

22 de febrer de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.
Més informació AMAGA EL MISSATGE