caenfrdees
BASCARA.png

Carta de Serveis

Exposició Fat GringoL'Oficina Jove Alt Empordà-Figueres acull fins al 12 d’abril una exposició de Victor Banqueriz Gómez, conegut com a Fat Gringo, un artista figuerenc que es mou entre la il·lustració tradicional i la pintura urbana. La seva mostra de pintures es pot visitar durant l’horari habitual d’obertura d’aquesta equipament i es troba situada dins la zona d’exposicions de l’Espai Jove Creatiu.

Nascut al 1986 a Figueres, la trajectòria professional i personal de Fat Gringo ha estat caracteritzada pels alts i baixos, fet que l’ha fet evolucionar a nivell artístic fins al punt d’arribar a l’estil propi que el caracteritza actualment, un híbrid entre el grafit i el dibuix més convencional i realista. Segons explica el mateix artista, la pintura ha estat sempre la seva principal passió, però també el seu refugi. De petit es va veure afectat pel bullying a causa del seu sobrepès i de la seva condició social. Per tal d’evadir-se d’un món que no l’acceptava, va començar a dibuixar sense filtre, sense pausa. D’aquesta època fosca va sorgir la seva creativitat, així com el seu nom artístic: Fat Gringo. Així doncs, abraçant un aspecte físic que no podia canviar, va acceptar la seva situació d’exclusió social i va centrar-se en allò que realment el feia viure i somriure: agafar un llapis, els pinzells o un bot d’esprai i dibuixar.

Malgrat saber que la il·lustració era la seva vocació, la seva trajectòria artística no va començar fins al 2010. Després d’una adolescència difícil i un estret lligam amb el món de les drogues, el jove empordanès va acabar immers en un procés judicial que va fer que la seva vida donés un gir radical: va deixar enrere el passat i va fer néixer a l’artista que portava dins sota el nom de Fat Gringo. A partir de llavors, basant-se en una tècnica principalment urbana i centrada en el muralisme i el grafit, va iniciar el seu camí artístic de manera completament autodidacta i va començar a crear les seves primeres obres. Al 2011 va dur a terme la seva primera exposició al cafè del Barri Vell de Figueres, a la qual van seguir-li moltes altres a diversos locals de fora i dintre de la ciutat: el Cafè París, el Local, el Lizard, Hotel Albons (Albons), restaurant Flor de Lis (Roses), Hotel Leonardo Milano Center (Itàlia).

Segons el relat de l’artista, tot i haver deixat enrere les drogues, la seva situació personal va seguir sent complicada, amb casos de depressió i ansietat que dificultaven el seu dia a dia, però malgrat tot mai va deixar de pintar, ans el contrari. Els moments més durs van ser els que van donar-li la força i els ànims per evolucionar fins a arribar al punt actual, en el que Fat Gringo es considera un il·lustrador emergent amb un estil propi que barreja els seus inicis més urbans amb la delicadesa i la professionalitat de la pintura tradicional.

Al 2018 va participar a diverses convencions de còmic, com el Girocòmic o el Vicòmic, i va exposar durant tot l’any a diversos espais figuerencs com el Cafè dels Tints, el Bar de La Cate o la Cafetería El Pilar. Actualment és professor de pintura a l’acadèmia Aurea de Figueres i el seu art s’ha consolidat en el retrat femení i la il·lustració més realista, que es pot apreciar a l’exposició de l’Oficina Jove.

28 de febrer de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Seu electrònica
Transparència
Validador de documents
Transport escolar
Inclusió
Igualtat
Newsletter
Web Empordà Turisme
Agenda 21
Cita prèvia
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.
Més informació AMAGA EL MISSATGE