AGULLANA.png

Carta de Serveis

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, d’aquest mes de febrer, ha aprovat la signatura del conveni de cessió del fons patrimonial de la família Fages. Aquest acord realitzat a tres bandes entre la família Fages, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el consell comarcal, formalitza que el fons patrimonial, sigui gestionat per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà.

El conseller comarcal delegat de Cultura i Memòria Històrica, Josep Maria Bernils, ha remarcat «la contribució cabdal per a la història de la nostra comarca que comporta aquesta cessió, per tal de ser posat a l’abast dels estudiosos. Vull remarcar l’excel·lent feina realitzada des de l’Arxiu Comarcal en la recuperació d’aquest fons, que en el futur haurem de complementar amb la seva difusió a partir de les iniciatives a treballar conjuntament amb el departament de Cultura de la Generalitat».

El llegat de la família Fages aplega un patrimoni rural molt remarcable, a banda de documents de caràcter personal que van pertànyer a Narcís Fages de Romà i Xavier Fages de Climent. El fons també inclou diversos documents de Francesc Romà i Rossell o del jurista i diputat a les Corts, Marià Fages de Sabater. També conserva nombrosa correspondència amb polítics del moment, com els espanyols Maura, de la Cierva, Cambó, Ossorio y Gallardo, Leonci Soler i March o Primo de Rivera.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.